Nieuw in onze bib: Bieblo

Een online spel met leestips voor kinderen

Vanaf nu biedt bib Stabroek aan onze jonge lezers 'Bieblo'. Het is een online spel dat kinderen tussen 6 en 11 jaar helpt om boeken te vinden die aansluiten bij hun eigen interesses en leeftijd. Na een korte zoektocht geeft Bieblo een persoonlijk voorstel met een aantal boeken die op dat moment ook echt aanwezig zijn in onze bib. Probeer het zeker eens uit!

- De link voor bib Stabroek: https://bieblo.be/#/stabroek/stabroek

- De link voor bib Hoevenen: https://bieblo.be/#/stabroek/hoevenen

 

Hoe werkt Bieblo?

Tips op maat

Lezers geven eerst hun leeftijd op. Vervolgens krijgen ze illustraties te zien en selecteren zo thema’s die ze leuk vinden. Die keuzes zijn de basis voor de leestips.

Een overzichtelijke etalage

Voor kinderen is het vaak lastig kiezen uit de rekken. Bieblo geeft hen een ‘smalle’ etalage: hun keuzes leiden tot 8 covers, 8 gevarieerde suggesties. Staat er tussen de 8 leestips geen enkel boek dat hen aanspreekt? Dan kunnen ze de pagina onbeperkt vernieuwen en andere boekentips laten verschijnen. Of gewoon opnieuw beginnen.

Kinderen lenen de leestips uit

De toepassing wordt per bibliotheek gekoppeld aan de catalogus, zodat kinderen enkel suggesties krijgen van boeken die op dat moment in de bib beschikbaar zijn. Sterker nog: een ander kind dat gelijktijdig bezig is met Bieblo krijgt nooit dezelfde resultaten, om te vermijden dat twee kinderen op zoek gaan naar hetzelfde boek.