Cursussen smartphone/tablet en Windows 10

De bib organiseert in het voorjaar - onder voorbehoud van de coronamaatregelen - opnieuw een aantal cursussen smartphone/tablet voor beginners en Windows 10 pc-lessen voor gevorderden.

Dames smartphone

Een cursus bestaat altijd uit 3 lessen van 2,5 uur die wekelijks gegeven worden in de hoofdbibliotheek in Stabroek (Smoutakker 30) of in het Sociaal Huis in Hoevenen (Kerkstraat 35). Onze cursussen worden gegeven door vrijwilligers. Elke cursist brengt zijn/haar eigen smartphone of tablet mee met besturingssysteem iOS (Apple) of Android (niet Windows). De cursussen smartphone en tablet zijn bedoeld voor (absolute) beginners. Wie een Android cursus volgt, maakt op voorhand een Gmail-adres aan en kent het wachtwoord.
Wie deelneemt aan de Windows 10 cursussen, mag zijn/haar eigen laptop (waarop uiteraard Windows 10 staat) en lader meenemen. Indien je geen eigen laptop hebt, kan je gebruik maken van een exemplaar uit de bib. Deelname aan de Windows 10 cursussen vereist wel een grondige basiskennis van de pc en is bedoeld voor gevorderden.

Het inschrijvingsgeld bedraagt €6,00 per cursus. Inschrijven is enkel mogelijk door persoonlijk langs te gaan in bib Stabroek of Hoevenen en meteen contant (en liefst gepast) te betalen.

De startdatum voor de inschrijvingen is maandag 13 december. Het maximum aantal cursisten ligt vast op vijf per cursus. Er wordt niet met reservelijsten gewerkt. We vragen alle cursisten om tijdens de lessen altijd een mondmasker te dragen.

Windows 10 computerlessen - Bibliotheek Stabroek - 9u00 tot 11u30:

• deel 1: donderdag 20/1 - 27/1 - 3/2
  • deel 2: donderdag 10/2 - 17/2 - 24/2

Android smartphone/tablet voor beginners - 9u00 tot 11u30:

• maandag 17/1 - 24/1 - 31/1 in Sociaal Huis Hoevenen
  • woensdag 9/2 - 16/2 - 23/2 in bib Stabroek
  • donderdag 10/3 - 17/3 - 24/3 in bib Stabroek

Apple/iOS smartphone/tablet voor beginners - 9u00 tot 11u30:

• maandag 7/2 - 14/2 - 21/2 in Sociaal Huis Hoevenen