Je ontleende materialen zelf online beheren? Dat kan met Mijn Bibliotheek!

Wat is Mijn Bibliotheek?

Mijn Bibliotheek is de online dienstverlening van de bib. Het is een externe website die in verbinding staat met het bibliotheeksysteem. Door een persoonlijke account aan te maken bij Mijn Bibliotheek kan je thuis of op verplaatsing zelf je uitleningen bekijken, reserveringen plaatsen en titels verlengen. Dit kan 7/7 dagen en 24/24 uur op elk toestel met internetverbinding zoals je laptop, tablet of smartphone. Surf naar stabroek.bibliotheek.be en klik rechtsboven op de blauwe knop 'Aanmelden bij Mijn bibliotheek' om:

  • te kijken welke titels je uitgeleend hebt
  • te kijken wat de inleverdatum is
  • titels te verlengen indien nodig én als dit nog kan
  • nieuwe titels te reserveren
  • lijstjes aan te maken met je favoriete titels of titels die je later wil lenen. Lijstjes kan je delen, downloaden en bekijken of bewerken via Mijn bibliotheek.

Nuttig om weten: aan één account kan je zelf - indien je dat wenst - meerdere bibliotheekkaarten koppelen. Met dezelfde login-gegevens beheer je dus:

  • de lidkaarten van alle bibliotheken waar je lid bent
  • de lidkaarten van al je gezinsleden

Hoe werkt het?

Surf naar stabroek.bibliotheek.be en klik rechtsboven op de blauwe knop 'Aanmelden bij Mijn bibliotheek'. Als je voor het eerst gebruik wil maken van deze dienst, klik je onderaan de pagina naast 'Nog niet geregistreerd?' op 'Maak een profiel aan'.

Je maakt zelf een account aan op basis van een geldig e-mailadres en een geldig lidnummer in een bibliotheek. Doorloop alle stappen. Ben je klaar? Dan verschijnen meteen de titels die je op dit moment hebt uitgeleend. Voortaan kan je je aanmelden in de catalogus via de blauwe knop 'Aanmelden bij Mijn Bibliotheek' met je e-mailadres en het wachtwoord dat je zelf gekozen hebt.