Livre
Néerlandais

Weirdo : uit het leven van een buitenbeentje

Zadie Smith (auteur), Nick Laird (auteur), Magenta Fox (dessinateur)

Weirdo : uit het leven van een buitenbeentje

Public cible:
3-5 ans et plus
Genre:
Ruby de cavia is een beetje anders dan anderen, maar ze ontdekt dat ze gewoon zichzelf kan zijn. Prentenboek met lieve, bladvullende illustraties in zachte kleuren. Vanaf ca. 4 jaar.
Titre
Weirdo : uit het leven van een buitenbeentje
Auteur
Zadie Smith Nick Laird
Dessinateur
Magenta Fox
Traducteur
Riet Wille
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Weirdo
Éditeur
Antwerpen: Davidsfonds /Infodok, 2022
[32] p. : ill.
ISBN
9789002274718 (hardback)

Commentaires

Een origineel prentenboek over identiteit en anders-zijn. Ruby is een cavia in een judopak. Ze is een beetje anders dan alle anderen en daardoor een buitenbeentje. Maar met moed, vriendelijkheid en geluk ontdekt Ruby dat ze gewoon zichzelf kan zijn. In vriendelijke stijl geschreven. Met lieve, bladvullende illustraties in zachte kleuren. ‘Weirdo' is het kinderboekendebuut van Zadie Smith en Nick Laird. Zadie Smith (Londen, 1975) is een wereldberoemde Britse schrijver, academicus, romanschrijver en essayist. Ze schreef meer dan dertig boeken. Haar werk werd in meerdere landen uitgegeven en won verschillende literaire prijzen, zoals de Anisfield-Wolf Book Awards, de Austrian State Prize for European Literature en de Bollinger Everyman Wodehouse Prize. Voor kinderen vanaf ca. 4 jaar.

Weirdo

Rosa krijgt een verrassing voor haar verjaardag: het is een cavia! Maar de cavia is niet gewoon, het is eerder een buitenbeentje met een judopak aan. Alles maar dan ook alles, doet de cavia om erbij te horen. Ze brengt haar haar in model zoals de kat, zet een brilletje op zoals de hond en probeert te vliegen ... Maar de kat, hond en papegaai maken het haar niet gemakkelijk. Ze vinden haar een weirdo en noemen haar ook zo. Tot de bovenbuuvrouw Weirdo leert dat het niet erg is om een eigen persoonlijkheid te hebben. Zadie Smith ken ik van haar volwassenenboeken. Samen met de andere veelgeprezen auteur Nick Laird schreef ze Weirdo: haar debuut op vlak van kinderboeken. En het is prachtig. De lijntekeningen van Magenta Fox zijn heel elegant en met veel details. De illustraties zijn bijna filmisch, door de verschillende delen van een scène op 1 pagina te zetten krijg je een toffe dynamiek. Het hoofdpersonage is innemend en schattig. 


Lire la suite

À propos de Zadie Smith

Zadie Smith, née le 27 octobre 1975 à Brent, dans le Grand Londres, est une écrivaine britannique.

Biographie

Zadie Smith est la fille d'un père anglais et d'une mère jamaïcaine qui émigre en Angleterre en 1969. Ses parents divorcent alors qu'elle est encore adolescente. À l'âge de quatorze ans, elle change son prénom de Sadie à Zadie. Elle étudie la littérature anglaise au King's College de l'université de Cambridge. Pendant ses années universitaires, elle publie quelques nouvelles dans une anthologie.

Elle est notamment l'auteur de Sourires de loup (White Teeth, 2000), lauréat des prix Guardian et Whitbread du premier roman. Cette œuvre est adaptée pour la télévision en 2002. Elle remporte le Orange Prize for Fiction 2006 pour De la beauté (On Beauty, 2005)

Zadi…En lire plus sur Wikipedia