Bande dessinée
Néerlandais

Eureka!

Willem Ritstier (scénariste), Jeff Broeckx (dessinateur), Willy Vandersteen (antécédent bibliographique)
Ballonstrips. Vanaf ca. 7,5 jaar.
Titre
Eureka!
Scénariste
Willem Ritstier
Dessinateur
Jeff Broeckx
Antécédent bibliographique
Willy Vandersteen
Langue
Néerlandais
Édition
1
Éditeur
Antwerpen: Standaard, 2013
38 p. : ill.
ISBN
9789002251597 (paperback)

Commentaires

In dit zevende deel in de spin-off reeks 'Junior Suske en Wiske' doen Suske en Wiske een aantal uitvindingen, zoals een sneeuwfiets en springveren voor onder je schoenen bij het basketballen. Door de fantasie van Wiske beleven ze spannende avonturen. Deze dagdromen van Wiske staan in balonnen met gegolfde omlijning, wat voor kinderen wellicht niet altijd duidelijk is. Hoewel deze titel niet AVI-gecertificeerd is, is het taalgebruik dusdanig dat het al op jonge leeftijd zelf gelezen kan worden. Het duidelijke lettertype en praktische albumformaat ondersteunen dit. Voor de te jonge kinderen is voorlezen een prima optie. Strippuristen zullen wellicht huiveren bij het gemak waarmee de originele strip wordt genegeerd (de hoofdfiguren kennen elkaar zo jong eigenlijk niet en er worden zonder probleem nieuwe karakters toegevoegd), maar voor kleine kinderen is het zeker een leuk avontuur. De tekeningen van Jeff Broeckx zorgen met de bekende stijl bovendien voor een onmiskenbaar Suske en Wiske-…Lire la suite

À propos de Willem Ritstier

Willem Ritstier (né en 1959) est un auteur de bande dessinée et illustrateur néerlandais. Il est particulièrement connu pour son activité de scénariste de bande dessinée en association au dessinateur Minck Oosterveer.

Biographie

Publications en français

  • Claudia Brücken (scénario), avec Minck Oosterveer (dessin), Le Lombard, 3 vol., 1990-1991.
  • Bob et Bobette Les Juniors, t. 8 : Les P'tits Astros (scénario), avec Ingrid Van Dijck (dessin), Standaard, 2014 (ISBN 978-90-02-02598-3).

Récompense

  • 2016 : Prix Stripschap, pour l'ensemble de son œuvre

Références

En lire plus sur Wikipedia

Suggestions