Livre
Néerlandais

De man die zijn sporen wiste

Val McDermid (auteur), Frank Lefevere (traducteur)
Een DNA-test op een in coma liggende jongen toont een verband met een verkrachting en moord van twintig jaar geleden, maar het probleem van rechercheur Karen Pirie is dat de jongen geadopteerd is en zijn biologische vader onbekend is.
Titre
De man die zijn sporen wiste
Auteur
Val McDermid
Traducteur
Frank Lefevere
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Out of bounds
Éditeur
Amsterdam: Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, © 2017
399 p.
ISBN
9789024577170 (paperback)

Commentaires

Een jongen ligt in coma na een ritje in een gestolen auto waarbij zijn drie kameraden zijn omgekomen. Verrassing als uit zijn DNA-test overeenkomst blijkt met het DNA dat twintig jaar eerder gevonden is bij de moord op een jonge vrouw. Rechercheur Karen Pirie van de Schotse politie, unit Historische Zaken, is belast met de zaak, maar komt niet verder als blijkt dat de jongen geadopteerd is, zodat zijn vader onbekend is. Er volgt een strijd voor de rechtbank om de adoptiegegevens in handen te krijgen. Daarnaast is Karen geïnteresseerd in een verdacht sterfgeval, officieel zelfmoord, maar Karen heeft haar twijfels. Karen Pirie is een intelligente en toegewijde politievrouw met een enorme staat van dienst, die echter worstelt met een groot persoonlijk verlies. Ook heeft ze problemen met haar baas die een hekel aan haar heeft. En haar assistent is niet al te snugger. Allemaal ingrediënten voor een interessant en knap opgebouwde thriller die zonder veel schokkende passages de lezer sterk g…Lire la suite

À propos de Val McDermid

CC BY-SA 4.0 - Image by Zquid

Val McDermid, née le 4 juin 1955 à Kirkcaldy, en Écosse, est une écrivaine britannique, auteur principalement de romans policiers.

Biographie

À 17 ans, Val McDermid est la première étudiante d'une école publique écossaise à fréquenter le St Hilda's College à l'Université d'Oxford. Diplôme en poche, elle s'engage dans le journalisme pendant une quinzaine d'années à Glasgow et à Manchester. Engagée dans les mouvements de gauche et de contestation pendant l'ère Thatcher, elle amorce en 1984 l'écriture d'un roman policier qu'elle met trois ans à achever : le succès de Report for Murder détermine sa vocation littéraire.

Son œuvre, qui développe les thèses féministes et engagées, compte quatre séries policières aux héros récurrents distincts : Lindsay Gordon, une journaliste lesbienne apparue dans son tout premier roman, partag…En lire plus sur Wikipedia