Livre
Néerlandais

Layers

Ursula Poznanski (auteur), Esther Ottens (traducteur)
Dorian (17) leeft liever dakloos op straat dan bij zijn vader, die hem mishandelt. Op een dag komt Dorian in het bezit van een speciale bril die toegang biedt tot een andere realiteit. Maar het bezit van de bril blijkt levensgevaarlijk. Vanaf ca. 15 jaar.
Sujet
Weglopen
Titre
Layers
Auteur
Ursula Poznanski
Traducteur
Esther Ottens
Langue
Néerlandais
Langue originale
Allemand
Titre original
Layers
Éditeur
Rotterdam: Lemniscaat, © 2017
368 p.
ISBN
9789047708681 (paperback)

Commentaires

In haar derde YA-roman speelt Poznanski opnieuw met de grens tussen spel en werkelijkheid. De 17-jarige hoofdpersoon Dorian leeft liever dakloos op straat dan nog langer bij zijn vader te blijven die hem mishandelt. Hij komt in het bezit van een Master Visioner: een soort Google Glass, waarmee hij in een augmented reality terechtkomt. Die verrijkte realiteit is echter angstaanjagend en gericht op het vermoorden van Dorian. Hij is namelijk niet de rechtmatige eigenaar van de Master Visioner en vormt een gevaar voor ‘het kader’: de groep mensen die beschikt over een Visioner. Poznanski bouwt de spanning op door zeer gedoseerd informatie te verstrekken aan de lezer, die evenveel weet als de personale verteller Dorian. Het verhaal is zeker spannend, maar net als bij Erebos en Saeculum stelt het uiteindelijk teleur: het einde is een anti-climax waarin bovendien niet alle zaken opgehelderd worden. Richting het einde wordt de augmented reality ook ongeloofwaardig, al is die niet ‘echt’. Ook …Lire la suite

À propos de Ursula Poznanski

Ursula Poznanski, née le 30 octobre 1968 à Vienne, est une romancière autrichienne, auteur de roman policier, de thriller, de science-fiction et de littérature d'enfance et de jeunesse.

Biographie

Ursula Poznanski suit les cours de l'université de Vienne, où elle étudie notamment la culture japonaise, le droit et le journalisme. Elle travaille ensuite comme journaliste médicale, puis comme rédacteur en chef d'une maison d'éditions spécialisée dans les publications médicales. Au début des années 2000, après la naissance de son fils, elle commence à publier des livres pour enfants.

En 2010, elle fait paraître Erebos, un thriller se déroulant dans l'univers des jeux vidéo. Destiné à un public adolescent, ce roman est bien accueilli en Autriche comme en Allemagne, où il obtient notamment un Deut…En lire plus sur Wikipedia