Livre
Néerlandais

Hoe ik de vissen leerde vliegen

Ulf Stark (auteur), Lars Deltrap (dessinateur), Edward van de Vendel (traducteur)
Dans la série:
Public cible:
6-8 ans et plus
Ulf wordt door opa op de proef gesteld. Om niet voor luilak te worden uitgemaakt, zal hij moeten bewijzen dat hij kan werken. Ulf krijgt allerlei klussen te doen, van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat. Hij lijkt opa’s slaafje wel! Gelukkig komt de redding van andere opa.
Sujet
Grootouders
Titre
Hoe ik de vissen leerde vliegen
Auteur
Ulf Stark
Dessinateur
Lars Deltrap
Traducteur
Edward van de Vendel
Langue
Néerlandais
Langue originale
Suédois
Titre original
Krutpojken
Éditeur
Amsterdam: Em. Querido's Uitgeverij, 2020
47 p. : ill.
ISBN
9789045125343 (hardback)

Commentaires

Hoe ik de vissen leerde vliegen

Dit boek is weer een titel uit de reeks Tijgerlezen, waar er geen rekening wordt gehouden met AVI-niveaus. Er zijn geen beperkende regels voor de auteurs, maar ze houden wel rekening met beginnende lezers. Op die manier krijg je fijne en vlotte verhalen voor beginnende lezers. En daar is dit boek geen uitzondering op. Je krijgt een klein, ontroerend verhaal over een jongen en zijn opa’s. Wat ze je kunnen leren, en hoe je samen herinneringen maakt.Ulf logeert bij zijn opa. Om te bewijzen dat hij niet lui is, krijgt hij allerlei taakjes van opa. Hij lijkt wel zijn slaafje. Tot Ulf's andere opa hem komt redden.Het verhaal is mooi vormgegeven. De meeste bladzijden hebben een witte achtergrond met zwarte letters. Dat is heel eenvoudig en goed voor startende lezers. En dan komt er plots een dubbele bladzijde, waar de kleuren af spatten. Een leuk contrast om de lezer geboeid te houden.Een verhaal dat een duidelijk geschreven is door…Lire la suite

À propos de Ulf Stark

Ulf Gottfrid Stark, né le 12 juillet 1944 à Stureby (un quartier de Stockholm, en Suède) et mort le 13 juin 2017 à Stockholm (Suède), est un écrivain et scénariste suédois.

Biographie

Ulf Stark a été à plusieurs reprises l'écrivain sélectionné pour représenter son pays, la Suède, pour le Prix Hans-Christian-Andersen, dans la catégorie Auteur, prix international danois. Il a été finaliste en 2000, et sélectionné une dernière fois, à titre posthume, en 2018.

Publications

Œuvre publiée en traduction française.

  • Les casse-pieds et les fêlés, (Dårfinkar och dönickar), trad. du suédois par Agneta Segol, Flammarion, 1994
  • Une copine pour Papa, (Sixten), …En lire plus sur Wikipedia

Suggestions