Grands caractères
Néerlandais

De brief voor de koning

Tonke Dragt (auteur)

De brief voor de koning

Public cible:
12-14 ans et plus
Vijf jongelingen moeten, voordat ze tot ridder geslagen worden, de nacht biddend en wakend doorbrengen. Een van hen, Tiuri, hoort een noodkreet van buiten en gaat op onderzoek uit. Hij raakt in een geweldig avontuur beland. Vanaf ca. 10 jaar.
Sujet
Ridders
Titre
De brief voor de koning
Auteur
Tonke Dragt
Langue
Néerlandais
Éditeur
Den Haag: XL, 2009
2 dl.
ISBN
9789046305829 (hardback)

Plusieurs formats:

Commentaires

Vijf jongelingen moeten, voordat ze tot ridder geslagen worden, de nacht biddend en wakend doorbrengen. Eén van hen, Tiuri (16), hoort een noodkreet van buiten en gaat op onderzoek uit. Hij krijgt een verzoek om hulp en neemt een moeilijke opdracht over. Om die opdracht uit te voeren moet hij een gevaarlijke tocht ondernemen. Dit ridderepos met motieven uit de Keltische en Germaanse sagenwereld gaat niet slechts over helden en schurken, maar ook over mensen met goede en kwade kanten. De beeldende stijl en de illustraties van de schrijfster maken er een boeiend geheel van. Een klassiek jeugdboek. Identieke landkaart van het Rijk van Unauwen en het Rijk van Dagonaut voor- en achterin. Winnaar van de Griffel der Griffels tijdens de vijftigste Kinderboekenweek in 2004. De verfilming draaide zomer 2008 in de bioscoop. Vanaf ca. 10 jaar.

À propos de Tonke Dragt

CC BY-SA 3.0 - Image by Winfried Walta / Anefo

Tonke Dragt, née Antonia Johanna Willemina Dragt le 12 novembre 1930 à Batavia, est une auteure néerlandaise de livres pour enfants.

Biographie

Tonke Dragt fut internée avec sa mère et ses sœurs à Tjideng, un camp d'internement japonais pour les femmes et les enfants pendant la Seconde Guerre mondiale, à Batavia (Indes Néerlandaises), l'actuelle Jakarta. C'est là qu'elle commença à écrire. Après la guerre, elle vint aux Pays-Bas et étudia aux beaux-arts avant de devenir professeure de dessin. Elle réside actuellement à La Haye.

Récompenses

  • 1963 : Kinderboek van het Jaar (nl), ancêtre du prix Gouden Griffel
  • 2004 : Griffel der Griffels

En lire plus sur Wikipedia