Livre
Néerlandais

Verboden sneeuwballen te gooien!

Tjibbe Veldkamp (auteur), Kees De Boer (auteur)

Verboden sneeuwballen te gooien!

Public cible:
3-5 ans et plus
Genre:
Als het heeft gesneeuwd moet de burgemeester, een hondje, van zijn moeder een bord buiten zetten waarop staat ‘Verboden sneeuwballen te gooien’. Maar toch loopt het buiten al snel uit de hand. Groot prentenboek met humoristische kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Sujet
Sneeuw, Spelen
Titre
Verboden sneeuwballen te gooien!
Auteur
Tjibbe Veldkamp Kees De Boer
Langue
Néerlandais
Édition
1
Éditeur
Tielt: Lannoo, 2015
[25] p. : ill.
ISBN
9789401420600 (hardback)

Commentaires

Het heeft gesneeuwd. De (kleine) burgemeester kan het bord (‘Verboden sneeuwballen te gooien’) best zelf buiten zetten. Maar dat bord is groot en lang. De burgemeester worstelt ermee terwijl zijn moeder hoofdschuddend toekijkt. Het lukt hem uiteindelijk het bord naar buiten te krijgen, maar hij veroorzaakt onbedoeld een gigantisch sneeuwballengevecht. Hilarisch prenten- en kijkboek van de makers van de 'Agent en Boef'-boeken. De kleurrijke prenten in gemengde techniek zijn fijn chaotisch, gedetailleerd en zitten vol grapjes. De beperkte tekst in of onder de prenten is krachtig en laat de illustraties hun werk doen. De 'burgemeester' is een klein hondje; de andere personages zijn allerlei grappige, aangeklede dieren. Mooi verzorgde uitgave. Knotsgek prentenboek om te lezen en te bekijken, uitstekend passend bij de doelgroep. Vanaf ca. 4 jaar.

Verboden sneeuwballen te gooien!

“Tijd om het bord buiten te zetten”, zegt de moeder van de burgemeester als het hele dorp ondergesneeuwd is. “Doe jij het of lukt het niet?” Heldhaftig, maar onhandig, tracht de burgemeester - een jonge hond - het grote bord buiten te brengen om het duidelijk zichtbaar neer te zetten. Door zijn onhandige gedoe komt een voorbijganger onder de sneeuw te zitten. Die gooit een sneeuwbal en mist... Het slachtoffer reageert met een volgende sneeuwbal en het spel begint... Als het bord eindelijk rechtop staat, hangt het vol met sneeuw. Vastbesloten klimt de burgemeester op de paal om de sneeuw weg te halen maar stopt hier al snel mee om sneeuwballen te gooien, wat hem veel leuker lijkt. Duchtig wordt er met sneeuwballen gegooid tot een gigantische lawine het hele dorp overspoelt en het bord eindelijk zijn boodschap prijsgeeft: “verboden sneeuwballen te gooien”.

Op de eerste grote prent zit de burgemeester lekker thuis met zijn moeder en speelt met de treintjes. Dan geeft moeder…Lire la suite

Suggestions