Livre
Néerlandais

De gouden dolk

Thea Beckman (auteur)

De gouden dolk

Public cible:
15 ans et plus
Grote veranderingen vinden plaats in het leven van Jiri, de zoon van een Bourgondische smid. Eens zal hij een gouden dolk bezitten; daarvoor zal hij een lange, gevaarlijke tocht moeten ondernemen naar het Heilige Land.
Titre
De gouden dolk
Auteur
Thea Beckman
Langue
Néerlandais
Éditeur
Rotterdam: Lemniscaat, 2004
232 p.
ISBN
9060695186 9789060695180

Commentaires

Grote veranderingen vinden plaats in het leven van Jiri, zoon van een Bourgondische smid, als hij hoort dat hij eens een gouden dolk zal bezitten. Daarvoor moet hij deelnemen aan de kruistocht naar het Heilige Land. Als hij daar aankomt, komt hij geboeid te staan voor de man van wie hij eens gedroomd heeft: Nour-ed-Din, de bezitter van de gouden dolk. Onverwacht vrijgelaten keert hij terug naar zijn geboorteplaats in Bourgondië. Maar daar kan hij niet wennen aan de bekrompen leefwijze van zijn dorpsgenoten. Hij gaat naar Parijs om dit leven te ontvluchten en neemt de bij toeval in de buurt gevonden dolk mee. Een boeiend verhaal over het leven ten tijde van de tweede kruistocht. Een verhaal dat een duidelijk beeld geeft van het leven en denken in die tijd. Vanaf ca. 13 jaar.

À propos de Thea Beckman

CC BY-SA 3.0 nl - Image by Polygoon Hollands Nieuws

Théa Beckmann-Petie, connue sous le pseudonyme de Thea Beckman, née le 23 juillet 1923 à Rotterdam et morte le 5 mai 2004 à Bunnik, est une écrivaine néerlandaise de littérature d'enfance et de jeunesse.

Biographie

Thea Beckman naît le 23 juillet 1923 à Rotterdam. Dès le plus âge, elle sait qu'elle veut devenir écrivaine. Adolescente, elle écrit des histoires et des morceaux de musique. Elle étudie la psychologie sociale à l'Université d'Utrecht.

Elle a écrit plusieurs romans dont le plus connu, Kruistocht in spijkerbroek, (en anglais Crusade in jeans), qui s'inspire de la croisade des enfants de 1212,a obtenu le prix Gouden Griffel. Ce roman a été adapté dans…En lire plus sur Wikipedia