Livre
Néerlandais
Een jonge Australische vrouw, opgegroeid in het variétégezelschap van haar vader, wordt in de jaren veertig van de 20e eeuw een gevierd operazangeres, maar duistere geheimen bedreigen haar carrière en geluk.
Titre
Droomvlucht / Tamara McKinley
Auteur
Tamara McKinley 1948-
Traducteur
Hans Verbeek
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Dreamscapes
Éditeur
Baarn: De Kern, 2007
491 p.
ISBN
9789032510183

Commentaires

Droomvlucht vertelt het verhaal van Catriona Summers, die van kinds af aan op de planken staat. Met het rondtrekkend theater van haar ouders en tal van artiesten vormen ze een hechte bende die Austratië doorkruisen om anderen te entertainen met hun kunsten. Haar vader Declan, de leider en drijfkracht achter de groep, haar moeder Velda de sopraan en ster van de show en de vele kleurrijke vrienden zoals de excentrieke Poppy leiden Catriona op tot een onvergelijkelijke zangeres wier talenten ooit veel verder dan de outback zullen reiken. Door de opkomst van de film en het steeds slinkende gezelschap van het theater zijn het moeilijke tijden. Soms gaat het goed, maar soms worden ze in de kleine dorpen aangezien voor zigeuners en ook als dusdanig behandeld. Het is niet allemaal glitter en glamour in het rondreizende Summers' Revue theater. Tot Kane, een gefortuneerde Engelsman zich bij de groep toevoegt, dan lijkt er weer hoop te ontstaan in het gezelschap.

Na veel tegenslag…Lire la suite
Het variétégezelschap waarin de tienjarige Catriona met haar ouders rond 1930 in Australië rondreist, raakt in slecht weer verzeild. Vader komt om; moeder en een enige tijd daarvoor plotseling opgedoken excentrieke Engelsman proberen er nog het beste van te maken. Er gebeuren echter verschrikkelijke dingen die Catriona, later een in de hele wereld gevierd operazangeres, altijd met zich mee moet dragen. Als ze na vele succesvolle jaren besluit zich terug te trekken op haar boerderij in de binnenlanden om de opvoeding op zich te nemen van twee kinderen van haar ooit zo trouwe hulp, is uiteindelijk de rust maar schijn en moet ze haar geheimen prijsgeven. In dit familie-epos van een schrijfster die al enige lijvige romans op haar naam heeft staan, zorgen vooral de ruige beginfase en de laatste hoofdstukken waarin de draden op verrassende wijze bij elkaar komen voor spanning. Karaktertekening is niet het sterkste punt van Tamara McKinley; in de sfeerbeschrijvingen van de Australische outba…Lire la suite

À propos de Tamara McKinley


Tamara McKinley, née le 25 février 1948 à Launceston, en Tasmanie, est une femme de lettres australienne, autrice de romans sentimentaux et de romans historiques, ainsi que de thrillers psychologiques sous le pseudonyme de Tamara Lee. Elle écrit également sous le pseudonyme d'Ellie Dean la saga de "La pension du bord de mer".

Biographie

Élevée par sa grand-mère, elle est encore une enfant quand elle doit partir en Grande-Bretagne pour finir ses études dans un pensionnat de jeunes filles du Sussex.

Elle commence sa carrière littéraire en 1996 par la publication de thrillers psychologiques sous le pseudonyme de Tamara Lee, mais très vite elle revient à ses racines et signe de son patronyme des sagas familiales à succès se déroulant en Australie et qui dépeignent l'outback pionniers à travers des récits …En lire plus sur Wikipedia