Livre
Néerlandais

Billy the Kid & de sheriff

Siska Goeminne (auteur), Sebastiaan Van Doninck (dessinateur), Raf Walschaerts (narrateur)
Billy the Kid en Pat Garrett waren ooit beste vrienden. Totdat Pat opgepakt werd en een deal sloot met de politie. Hij mocht sheriff worden, op een voorwaarde: dat hij Billy zou vermoorden. Zo ontstond een strijd op leven en dood tussen twee voormalige vrienden.
Titre
Billy the Kid & de sheriff
Auteur
Siska Goeminne
Dessinateur
Sebastiaan Van Doninck
Narrateur
Raf Walschaerts Mich Walschaerts
Musicien
Aaron Copland
Langue
Néerlandais
Titre parallèle
Billy the Kid en de sheriff
Édition
2
Éditeur
Tielt: Lannoo, 2012
[36] p. : ill. + cd
ISBN
9789401405171 (hardback)

Commentaires

‘Niet voor doetjes’, zo staat het wit op zwart op de achterflap van Billy the Kid & de sheriff. Dat gaat zeker op voor het originele verhaal over Billy the Kid, maar of dat ook geldt voor dit zachte afkooksel voor jonge lezers en luisteraars, is maar zeer de vraag. De kern van het verhaal is bewaard: Billy the Kid leefde lang geleden in het Wilde Westen. Hij was een beruchte schutter en vermoordde voor zijn twintigste niet minder dan twintig mensen. Alles begon met de moord op John Tunstall, die als een vader voor hem was. Voor velen was Billy een held, voor Pat was hij lange tijd een vriend… tot Pat sheriff werd, en de opdracht kreeg Billy te doden.
Het verhaal wordt verteld door Siska Goeminne in de directe rede, waarbij Billy en Pat afwisselend aan het woord zijn. Soms lopen hun verhalen naast elkaar, maar soms ook krijg je vanuit de twee verschillende standpunten een andere kijk op dezelfde gebeurtenis of figuur. De twee stemmen worden aangeduid met een cowboyhoed, res…Lire la suite

Suggestions