Livre
Néerlandais

Slaap maar fijn, bouwterrein

Sherri Duskey Rinker (auteur), Tom Lichtenheld (dessinateur), Edward Van de Vendel (traducteur)
Overdag is het druk op het bouwterrein, maar tegen de avond doen Cementmolen, Bulldozer, Kiepwagen en de andere machines nog een laatste klusje voordat ze in slaap vallen. Prentenboek met paginagrote, sfeervolle kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Titre
Slaap maar fijn, bouwterrein
Auteur
Sherri Duskey Rinker
Dessinateur
Tom Lichtenheld
Traducteur
Edward Van de Vendel
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Goodnight, goodnight construction site
Éditeur
Amsterdam: Moon, 2016
[36] p. : ill.
ISBN
9789048831036 (hardback)

Commentaires

Het is erg druk op het bouwterrein overdag. Maar ‘s avonds wordt het rustig. De hijskraan laat nog één balk zweven en valt dan in slaap en de cementmolen lost het laatste beetje cement. Ook de kiepwagen, bulldozer en de graafmachine doen nog iets, en dan is het helemaal stil op het bouwterrein. Goed opgebouwd prentenboek over het verschil tussen dag en nacht. De machines hebben menselijke eigenschappen (duidelijk is te zien dat ze moe zijn aan het eind van de dag). Jongens, en ook meisjes zullen de voertuigen kennen uit hun eigen leefwereld. De structuur van het repeteerverhaal – steeds herhaalt het verhaal zich, maar dan met een ander machine als hoofdpersoon - sluit goed aan bij de belevingswereld van jonge kinderen. De paginagrote illustraties in o.a. waterverf en kleurpotlood stellen de voertuigen centraal, maar geven ook genoeg andere voorwerpen weer en nodigen zo uit tot verder fantaseren. Het kleurgebruik, warm en zonnig versus schemerig blauw, sluit aan op de kleuren van de da…Lire la suite

Slaap maar fijn, bouwterrein

Dit prentenboek is al vier jaar een internationale besteller en ouders die eruit voorlezen zullen meteen begrijpen waarom. Het is een typisch jongensboek, maar het verhaal en de kleurrijke tekeningen zullen vast ook meisjes kunnen bekoren. Het verhaal, geschreven in tekst op rijm, is eenvoudig: grote bouwmachines zoals onder meer Kraantje, Cementmolen, Kiepwagen en Bulldozer beëindigen na een lange werkdag hun werk en vallen in slaap.

Het boek kent een goed opgebouwde structuur waarbij beurtelings een andere bouwmachine wordt voorgesteld, hardwerkend overdag en rustig tijdens de nacht. De paginagrote illustraties kennen een zacht kleurgebruik met warme en zonnige tinten voor het werk overdag en eerder donkere, blauwgekleurde tinten tijdens de nacht. Een gezellig prentenboek om jonge kinderen in slaap te wiegen. Het hoeven ten slotte niet steeds prinsen en prinsessen te zijn. Een echte aanrader!