Livre
Néerlandais

13 minuten

Sarah Pinborough (auteur), Carla Hazewindus (traducteur)
Dans la série:
Public cible:
15 ans et plus
Genre:
Natasha Howland wordt ’s ochtends vroeg uit het ijskoude water gered door een wandelaar. Ze blijkt dertien minuten dood te zijn geweest. Maar hoe is ze in het water terechtgekomen? Vanaf ca. 15 jaar.
Titre
13 minuten
Auteur
Sarah Pinborough
Traducteur
Carla Hazewindus
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
13 minutes
Titre parallèle
Dertien minuten
Éditeur
Houten: Van Goor, © 2017
365 p.
ISBN
9789000355709 (hardback)

Commentaires

13 minuten

Eerste zin. Ophelia... Ze was jong.

13 minuten: zo lang is Tasha Howland dood voor een vroege wandelaar haar uit het water haalt en reanimeert. Ze beweert dat ze zich niet herinnert hoe ze daar is beland, maar langzaam wordt duidelijk dat de Barbies, haar huidige vriendinnen, er iets mee te maken hebben. Tasha zoekt opnieuw steun bij Rebecca, een oude vriendin die ze eerder wegens te mollig en te saai heeft gedumpt. In een wereld waarin hun ouders ziende blind zijn, ontpopt zich een verbeten spel waarin de zestienjarige meisjes wreed, achterbaks en moordlustig zijn. Als een van hen sterft, beweert Tasha plots dat ze zich nu wel herinnert wie haar in het water heeft gedumpt. En dan wordt het pas echt akelig en amoreel.

Sarah Pinborough maakte eerder dit jaar met Wat jij niet ziet de succesvolle overstap van young adult naar volwassen crime. Dit is er nog eentje uit het ‘jongere’ segment, maar veel compassie met de jeugd van tegenwoordig brengt Pinborough je niet bi…Lire la suite

Op een ochtend wordt de populaire Natascha (16) in de lokale rivier aangetroffen. Ze wordt net op tijd gered: ze was 13 minuten dood. Zelf kan Natasha zich niet herinneren hoe ze in het ijskoude water terechtkwam, maar volgens de politie was het in ieder geval geen ongeluk of zelfmoordpoging. Omdat Tasha het gevoel heeft dat haar mede-'barbies' Jenny en Hayley er iets mee te maken hebben, zoekt ze haar vroegere beste vriendin Becca veel op. Kan zij haar helpen om te ontrafelen wat er die nacht gebeurd is? Intrigerende, knap opgebouwde YA-thriller voor fans van Mean Girls, Gossip Girl en Pretty Little Liars. Doordat het verhaal wordt verteld vanuit zowel Natascha’s als Becca’s perspectief, en ook via sms’jes, dagboekfragmenten, krantenberichten en politieverslagen, denk je als lezer automatisch mee en probeer je de zaak op te lossen. Dat sommige delen daarbij wat langdradig zijn en het einde voor de geoefende lezer voorspelbaar, doet aan het leesplezier niets af. Met een aantrekkelijk …Lire la suite

À propos de Sarah Pinborough

CC BY-SA 3.0 - Image by Kaly99

Sarah Pinborough, née en 1972 à Milton Keynes en Angleterre, est une romancière britannique de fantasy et d'horreur. The Language of Dying a obtenu le prix British Fantasy du meilleur roman court 2010.

Biographie

Œuvres

Série Breeding Ground

  1. (en) Breeding Ground, 2006
  2. (en) Feeding Ground, 2009

Univers Doctor Who

En lire plus sur Wikipedia

Suggestions