Livre
Néerlandais

Het wonderlijk verhaal van Hendrik Meier en zes andere verhalen

Roald Dahl (auteur)

Het wonderlijk verhaal van Hendrik Meier en zes andere verhalen

Public cible:
12-14 ans et plus
Genre:
Zeven verhalen, waarin een mens of dier in de meest wonderlijke, maar ook wrede situaties verzeild raakt, doch zich met vernuft en bovenmenselijke krachten weet te redden. De gebeurtenissen in de verhalen zijn gebaseerd op jeugdherinnneringen van de schrijver. Vanaf ca. 13 jaar.
Titre
Het wonderlijk verhaal van Hendrik Meier en zes andere verhalen
Auteur
Roald Dahl
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The wonderful story of Henry Sugar
Éditeur
Baarn: De Fontein, 2007
229 p.
ISBN
9789026120763

Commentaires

Bundel verhalen waarin de schrijver eigen jeugdervaringen heeft verweven. In een directe en zeer persoonlijke stijl leidt hij de lezer in een wonderlijke wereld van illusie en realiteit. Onderweg deelt hij daarbij de nodige, rake klappen uit. Laat hij de lezer in de waan het gemunt te hebben op geborneerde volwassenen en autoriteiten, een verrassende wending en de twijfel is gezaaid. Zo vergaat het de lezer ook bij zijn visie op kinderen. Men denkt: die zijn beschermd om even later te constateren, dat de vloer met hen wordt aangeveegd. Een ding blijft overeind: zijn keus voor de oprechte en verdrukte. Van de zeven verhalen zijn 'De zwaan' en 'Het wonderlijke verhaal van Hendrik Meier' ongetwijfeld de hoogtepunten. Het eerste vanwege de indringende manier waarop hij een naïeve, aardige jongen het slachtoffer laat worden van twee intens gemene rotjongens en het tweede op grond van de schitterende wending die iets kwaads ten goede keert. Gebonden uitgave met een nieuw serieomslag waarin …Lire la suite

À propos de Roald Dahl

Roald Dahl, né le 13 septembre 1916 à Llandaff au pays de Galles et mort le 23 novembre 1990 à Oxford en Angleterre, est un écrivain britannique et scénariste, auteur de romans et de nouvelles, qui s'adressent aussi bien aux enfants qu'aux adultes, mais mieux connu pour ses ouvrages de littérature d'enfance et de jeunesse.

Ses œuvres les plus célèbres sont Charlie et la Chocolaterie (Charlie and the Chocolate Factory, 1964), adapté plusieurs fois au cinéma, ainsi que des recueils de nouvelles : Bizarre ! Bizarre ! (Someone Like You, 1948) qui obtint le prix Edgar-Allan-Poe en 1954, et Kiss Kiss (1959).

Biographie

Enfance

Né au Pays de Galles de parents norvégiens, arm…En lire plus sur Wikipedia