Livre audio
Néerlandais

De minpins

Roald Dahl (auteur), Patrick Benson (dessinateur), Jan Meng (narrateur)
Kleine Heintje gaat stiekem het Woud van het Kwaad in. Algauw zit er een griezelig monster achter hem aan. Kleine Heintje vlucht een boom in. Daar wonen wel heel bijzondere en heel kleine wezentjes, de Minpins. Vanaf ca. 6 jaar
Titre
De minpins
Auteur
Roald Dahl
Dessinateur
Patrick Benson
Narrateur
Jan Meng
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The minpins
Édition
1
Éditeur
Amsterdam: Rubinstein, 2009
1 cd
Durée
48 min.
ISBN
9789047608530

Plusieurs formats:

Commentaires

De fantasierijke boeken van Roald Dahl staan bij kinderen en volwassenen op de bovenste plank, zeker als Jan Meng ze met zijn warme stem tot leven brengt. In De minpins dompelen auteur en verteller je onder in een sprookjesachtige wereld vol magische wezens en mysteries. Met sterke personages en een beeldenrijke taal laat Dahl je smullen van dit postuum gepubliceerde, spannende verhaal.
Op een dag besluit kleine Heintje het avontuur op te zoeken in het Woud van het Kwaad. Moeder verbiedt hem daarheen te trekken, maar haar waarschuwing voor wangdoedels, knotszwabbers en hoornnokkers slaat hij in de wind. Plots stormt een angstaanjagend, sissend, snuivend beest op hem af. Wat nu? Vreet het stinkende, vuurspuwende monster hem in één hap op? Of trekt kleine Heintje zich uit de slag? Je raadt het al: in de wondere wereld van de minpins smeedt hij een duivels plan om de roodgloeiende, rookspuwende rapschranzer te verslaan.
Dit luisterboek houdt je 48 minuten lang in de ban. Hoe…Lire la suite
Kleine Heintje verveelt zich. Hij wil graag naar buiten en de wereld verkennen. Maar buiten is het Woud van het Kwaad: "Wacht u voor het Woud van het Kwaad. Verloren is al wie daar binnengaat". Maar Kleine Heintje gaat toch. Algauw zit er een rookuitstotend monster achter hem aan en vlucht Kleine Heintje een boom in. Daar wonen wel heel bijzondere en heel kleine wezentjes, de Minpins. Het verhaal is goed te herkennen als een verhaal van de Engelse meester door het virtuoze taalgebruik, wederom heel knap vertaald door Huberte Vriesendorp. Het wordt voorgelezen door Jan Meng. Subtiel geeft hij de personages stemmetjes en je hoort aan zijn voorlezen de spanning stijgen. Aan het eind van het verhaal geeft de auteur nog een tip mee aan de jonge luisteraars: "Wie niet in wonderen gelooft, zal ze ook nooit ontdekken." De scène als het monster achter Kleine Heintje aan zit is erg spannend, ook door de manier van voorlezen, maar verder is het verhaal zeker geschikt voor kinderen vanaf ca. 6 ja…Lire la suite

À propos de Roald Dahl

Roald Dahl, né le 13 septembre 1916 à Llandaff au pays de Galles et mort le 23 novembre 1990 à Oxford en Angleterre, est un écrivain britannique et scénariste, auteur de romans et de nouvelles, qui s'adressent aussi bien aux enfants qu'aux adultes, mais mieux connu pour ses ouvrages de littérature d'enfance et de jeunesse.

Ses œuvres les plus célèbres sont Charlie et la Chocolaterie (Charlie and the Chocolate Factory, 1964), adapté plusieurs fois au cinéma, ainsi que des recueils de nouvelles : Bizarre ! Bizarre ! (Someone Like You, 1948) qui obtint le prix Edgar-Allan-Poe en 1954, et Kiss Kiss (1959).

Biographie

Enfance

Né au Pays de Galles de parents norvégiens, arm…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions