Livre audio
Néerlandais

De GVR

Roald Dahl (auteur), Jan Meng (narrateur)
De Grote Vriendelijke Reus plukt Sofie uit bed en neemt haar mee. In zijn eigenaardige taaltje vertelt hij haar over de kwaadaardige andere reuzen. Samen bedenken ze een plan, zodat alle kinderen weer rustig kunnen slapen.
Sujet
Reuzen
Titre
De GVR
Auteur
Roald Dahl
Narrateur
Jan Meng
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The BFG
Éditeur
Amsterdam: Rubinstein Media, 2008
4 cd's
Durée
ca. 4 u.
ISBN
9789054449201

Plusieurs formats:

Commentaires

Het moet niet meer gezegd worden dat luisterboeken een ware rage aan het worden zijn, bij zowel jongeren als volwassenen. In Nederland wordt een heuse Week van het Luisterboek georganiseerd, in november 2006 voor de tweede maal. Luisterboeken worden tegenwoordig op een nieuwe wijze gepresenteerd, in mooie jasjes en met groto promo-acties. Sociologisch liggen ze nu ook beter, met die lange files op onze wegen, met comfortabele luisterapparatuur, met de ipod (binnenkort kunnen ook Nederlandstalige titels gedownload worden), met kinderen die fundamenteel multimediaal opgroeien.

Het echte luister- of audioboek betreft natuurlijk een tekst die voorgelezen wordt door één lezer, al dan niet de auteur van het boek. Grote namen zoals Paul Biegel (De kleine kapitein; Japie & de zeven veren van de papegaai) en Jan Terlouw (Koning van Katoren) lezen hun klassieke boeken voor. We kunnen Jacques Vriens De verdwijning van de mislukte barbie, de eerste aflevering ui…Lire la suite
Integrale weergave van het gelijknamige boek*, voorgelezen door rasverteller Jan Meng die de aandacht van de luisteraar weet vast te houden en de spanning op te bouwen. De vier cd's bevatten het originele en humorvolle verhaal De GVR waarin het meisje Sofie midden in de nacht door een reus meegenomen wordt naar Reuzenland. Gelukkig wordt ze niet opgegeten, want het is een GVR (grote vriendelijke reus). Samen krijgen ze de mensetende reuzen te pakken. Het verhaal heeft een gebrekkig, maar spitsvondig taalgebruik, vol woordspelingen. De reus is heel gevoelig en menselijk en daardoor herkenbaar voor kinderen. Een (voorlees)verhaal waar jong en oud veel plezier aan beleven.

À propos de Roald Dahl

Roald Dahl, né le 13 septembre 1916 à Llandaff au pays de Galles et mort le 23 novembre 1990 à Oxford en Angleterre, est un écrivain britannique et scénariste, auteur de romans et de nouvelles, qui s'adressent aussi bien aux enfants qu'aux adultes, mais mieux connu pour ses ouvrages de littérature d'enfance et de jeunesse.

Ses œuvres les plus célèbres sont Charlie et la Chocolaterie (Charlie and the Chocolate Factory, 1964), adapté plusieurs fois au cinéma, ainsi que des recueils de nouvelles : Bizarre ! Bizarre ! (Someone Like You, 1948) qui obtint le prix Edgar-Allan-Poe en 1954, et Kiss Kiss (1959).

Biographie

Enfance

Né au Pays de Galles de parents norvégiens, arm…En lire plus sur Wikipedia