Livre
Néerlandais

Een mop met een bij bij : een mop voor wie net leest

Riet Wille (auteur), Richard Verschraagen (dessinateur)

Een mop met een bij bij : een mop voor wie net leest

Public cible:
6-8 ans et plus
Sam houdt veel van een mop. Saar ook. Lach je met hen mee? Moppen, strips, raadsels en 30 keer een bij. Zoek je mee? AVI-M3. Vanaf ca. 6 jaar.
Niveau de lecture
AVI M3, AVI 2
Titre
Een mop met een bij bij : een mop voor wie net leest
Auteur
Riet Wille
Dessinateur
Richard Verschraagen
Langue
Néerlandais
Éditeur
Wielsbeke: De Eenhoorn, 2018
59 p. : ill.
ISBN
9789462912908 (paperback)

Commentaires

Moppenboeken voor beginnende lezers zijn erg populair. Kinderen oefenen graag hun leesvaardigheden met de korte teksten. Daarnaast worden de lezers gemotiveerd om de tekst ook écht te begrijpen, en zo de clou van de mop te snappen en na te vertellen. Ook veel kinderen die moeite hebben met lezen, zijn vaak wél blij met een moppenboek. Dit moppenboekje is op AVI-M3 geschreven. Sam en Noor zijn de hoofdpersonen van bijna elke mop, en de moppen spelen zich af in hun klas of huis. Naast moppen zitten er ook raadsels en woordgrapjes in dit boek, en is er bovendien dertig keer een bijtje verstopt in de illustraties. De moppen zijn soms flauw, maar dat zal voor kinderen de pret niet drukken. Riet Wille schrijft vaker voor beginnende lezers, en dat merk je: de makkelijke zinnen voelen totaal niet gekunsteld aan. Voor beginnende of moeizame lezers vanaf ca. 6 jaar.

Een mop met een bij bij

Een gevarieerd boekje met een bonte verzameling van mopjes, grapjes, raadseltjes en strips. Het boekje is bedoeld voor beginnende lezertjes. Riet Wille heeft al een hele verzameling eerste leesboekjes bij elkaar geschreven. Dit is er eentje met veel woordspelletjes en raadseltjes, het ene al leuker dan het andere, maar de doordenkertjes zijn goed: Wat zegt een koe die geen zin meer heeft? Ik ben het beu. of Wat heeft een oog maar geen kop? Een naald. enz. Soms zijn er ook echt grappige bij, bijvoorbeeld over ijsberen: Gaat het wel goed met jou, je ziet zo wit.

Er staan ook verhaaltjes in dit boek, soms origineel en soms een beetje achterhaald bijvoorbeeld: Wie is stout en dom, over straf schrijven. Er staan ook zoekertjes in, zo zit er dertig keer een bij verstopt in dit boek.Een frisse lay-out en illustraties in heldere kleuren met veel animo gebracht. In elk geval zullen jonge kinderen, en ook volwassenen, hun gading vinden tijdens het grasduinen in …Lire la suite

Suggestions