Livre
Néerlandais
De ziel van vampier Zoey Redbird is verbrijzeld. Haar vrienden willen haar terughalen uit het hiernamaals en reizen met haar lichaam naar het eiland van Sgiach. Ondertussen moet Zoey’s beste vriendin Stevie Rae haar op de vampierschool vervangen als hogepriesteres.
Sujet
Vampiers
Titre
Verbrand
Auteur
Phyllis Christine Cast Kristin Cast
Traducteur
Henny Van Gulik
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Burned
Éditeur
Amsterdam: Boekerij, 2012
366 p.
ISBN
9789022561850 (paperback)

Commentaires

‘Het huis van de nacht’ is een van de vele wereldwijd succesvolle vampierreeksen. Boeken over meisjes met bijzondere krachten verschijnen er in overvloed. Steeds wordt met hetzelfde recept gelijkaardige koekjes gebakken. De ene schrijfster, want het zijn meestal vrouwen die dergelijke verhalen neerpennen, maakt het wat zoeter dan de andere. Sommigen lassen graag gruwelijke scènes in, anderen kiezen er dan weer voor om het relationele en seksuele aspect uit te diepen. Deze romans koesteren niet de ambitie om op basis van een literaire toetssteen te worden beoordeeld. De schrijvers willen met hun boeken geen inzicht geven in de wereld of de psychologie van de personages, noch wensen zij subtiele levenslessen mee te geven of de grenzen van de schrijfkunst af te tasten. Het gaat enkel om het brengen van spannende verhalen waarbij de lezer kan wegdromen, weg van het reële leven.
Het procedé ligt vast: een jong meisje, van wie de schoonheid nog ontdekt moet worden, ervaart plotsklaps …Lire la suite
Zoey Redbird (ik-figuur) is de jongste Hoge Priesteres die er ooit geweest is. Haar ziel is versplinterd en ze bevindt zich in een soort hiernamaals. Neferet stuurt Kalona achter haar aan om te voorkomen dat Zoey terugkomt. Dat geeft haar vrienden hoop. Zoey is dus niet echt dood! Maar hoe kunnen ze haar helpen? Zevende deel in de serie 'Het huis van de nacht'*. Het perspectief wisselt tussen Zoey en een groot aantal andere personages, onder wie Kalona, Stevie Rae en Aphrodite. Ondanks dat de hoofdstukken over deze personages in de derde persoon zijn geschreven, is het taalgebruik aangepast aan de spreekstijl van het personage. Aphrodite vloekt bijvoorbeeld vrij veel en Stevie Rae heeft een aantal vaste uitdrukkingen die vaak terugkomen. De dialogen zijn vlot en erg humoristisch, waardoor je, hoe spannend en beklemmend het verhaal soms ook is, toch af en toe in de lach schiet. Het verhaal is erg breed uitgesponnen en had eigenlijk na dit zevende deel wel afgerond mogen zijn, maar het …Lire la suite

À propos de Phyllis Christine Cast

Phyllis Christine Cast (ou P. C. Cast) est née en 1960 à Watseka dans l'Illinois. Elle est connue pour ses romans La Maison de la nuit (House of Night) qu'elle a coécrits avec sa fille Kristin Cast.

Elle a grandi en alternance entre l'Illinois et l'Oklahoma. C'est là qu'elle se découvrit un amour pour les chevaux et pour la mythologie.

Après le lycée, elle s'engagea dans l'armée de l'air où elle suivit des cours de communication publique. Elle vit actuellement dans l'Oklahoma en compagnie de sa fille, qui est étudiante à l'université de Tulsa où elle-même enseigne l'anglais.

Elle a été mariée et a divorcé trois fois.

Carrière

Son premier livre, Divine by Mistake a été initialement publié en 2001 et a remporté plusieurs prix. Ses livres publiés ultérieurement remportèrent…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions