Livre
Néerlandais

Berlijnse trilogie

Philip Kerr (auteur)

Berlijnse trilogie

Dans la série:
Genre:
Bundeling van de drie eerste boeken over privédetective Bernie Gunther, spelend in het vooroorlogse Berlijn en het na-oorlogse Wenen.
Contient
Titre
Berlijnse trilogie
Auteur
Philip Kerr 1956-2018
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Édition
4
Éditeur
Amsterdam: De Boekerij, 2009
688 p.
Note
Bevat fragment uit: De een van de ander
ISBN
9789022552193 (paperback)

Plusieurs formats:

Commentaires

Bundeling van de drie eerste boeken van Kerr met als hoofdfiguur privédetective Bernie Gunther, spelend in het vooroorlogse Berlijn en het na-oorlogse Wenen. In 'Een Berlijnse kwestie' krijgt hij in 1936 van een industrieel de opdracht een snoer diamanten op te sporen dat bij de moord op zijn dochter en schoonzoon is verdwenen. 'Het handwerk van de beul' beschrijft hoe hij in 1938, tijdelijk in dienst van de Berlijnse Kriminalpolizei, het onderzoek leidt naar de moord op vijf jonge Duitse meisjes die op beestachtige wijze zijn omgebracht. In 'Een Duits requiem' krijgt hij in 1947 het verzoek om in Wenen het bewijs te vinden voor de onschuld van een zwarthandelaar die daar gearresteerd is. Boeiende, spannende verhalen met onverwachte wendingen. De flinke dosis geweld is acceptabel vanwege het milieu waarin de verhalen zich afspelen. Sommige personages doen weinig genuanceerde uitspraken over vrouwen, joden en homoseksuelen. Zeer kleine druk, sfeervolle omslagfoto.

À propos de Philip Kerr

CC BY 2.0 - Image by PEN American Center

Philip Ballantyne Kerr, né le 22 février 1956 à Édimbourg (Écosse) et mort le 23 mars 2018,, à Londres, est un auteur britannique de roman policier et de littérature d'enfance et de jeunesse.

Biographie

Philip Kerr étudie à l'université de Birmingham de 1974 à 1980 et obtient des diplômes de maîtrise en droit et en philosophie. Il travaille un temps comme rédacteur publicitaire pour l'agence Saatchi and Saatchi avant de devenir journaliste indépendant, puis écrivain de romans policiers en 1989. Le succès de sa Trilogie berlinoise (Berlin Noir), ayant pour héros Bernhard Gunther, un enquêteur privé surnommé Bernie, dont les aventures ont pour cadre…En lire plus sur Wikipedia