Livre
Néerlandais

SuperDolfje

Paul Van Loon (auteur), Hugo Van Look (dessinateur)
Dans la série:
Public cible:
6-8 ans et plus
De nieuwe klasgenoot van Dolfje en Noura, Gregor, wordt door iedereen bewonderd. Dolfje en Noura mogen niet bij zijn groepje omdat ze 'anders' zijn. Weet hij dat ze weerwolven zijn?
Sujet
Weerwolven
Niveau de lecture
AVI E4, AVI 5
Titre
SuperDolfje
Auteur
Paul Van Loon 1955-
Dessinateur
Hugo Van Look
Langue
Néerlandais
Éditeur
Amsterdam: Leopold, 2021 | Autres éditions
134 p. : ill.
ISBN
9789025881108 (hardback)

Commentaires

Er komt een nieuwe jongen bij Dolfje en Noura in de klas. Hij heet Gregor, is groot, heeft een gele haardos en stralende tanden. Bovendien lijkt het wel of hij een gloed om zich heen heeft. Gregor wordt al snel de lieveling van de hele klas, ook van meester Frans. Op den duur bepaalt Gregor zelfs wat ze tijdens de les gaan doen. Alle kinderen vinden dat natuurlijk geweldig, maar Dolfje en Noura zijn niet opgezet met Gregor. Gregor vindt hen namelijk ‘anders’ en daar houdt hij niet van. Dolfje en Noura schrikken ervan. Zou Gregor weten dat ze bij volle maan in weerwolven veranderen? Superdolfje gaat op onderzoek uit en komt tot de verrassende conclusie dat Gregor zelf een weerwolf is. Alleen verbiedt zijn vader hem om ’s nachts op uitstap te gaan, want ook hij vindt anders zijn verkeerd.
Net als in de andere boeken van de reeks ‘Dolfje Weerwolfje’ draagt Paul Van Loon ook hier waarden uit als verdraagzaamheid en anders mogen zijn. De boodschap ligt er trouwens vingerdik op…Lire la suite
Waarom is nieuwe klasgenoot Gregor toch zo star in zijn gedrag? Wat heeft hij eigenlijk te verbergen? Waarom worden Dolfje en Noura steeds buitengesloten? Waarom zijn hun klasgenoten opeens allemaal op de hand van de blondgehelmde nieuweling Gregor, met zijn witte tandpastaglimlach? Daar gaat dit vlot vertelde boek over, dat een verrassend einde heeft. Zoals elk deel van de serie 'Dolfje Weerwolfje' is ook dit spannend, overwint verdraagzaamheid en het goede, hebben dromen voorspellende waarde en kan er zelfs op verdrietige momenten gelachen worden door leuke taalvondsten. De tekst bestaat uit korte zinnen. De zinnen die Dolfje en Noura uitspreken, hebben een eigen kleur. Deze geheel in kleur uitgevoerde editie bevat op alle pagina's illustraties. Op het opvallende, feestelijke omslag met blauwe glittereffecten staat Dolfje voor een volle maan. Met nawoord van de auteur. Vanaf ca. 7,5 jaar.

Suggestions