Livre
Néerlandais

Dolfjes dolle vollemaannacht

Paul Van Loon (auteur), Hugo Van Look (dessinateur)
Dans la série:
Public cible:
3-5 ans et plus
Dolfje heeft iets tegen zijn vriendin Noura gezegd waar zij boos om is. Als hij 's nachts in een weerwolf verandert, mist hij haar heel erg. Prentenboek met karikaturale tekeningen in kleur. Vanaf ca. 4 jaar.
Titre
Dolfjes dolle vollemaannacht / tekst Paul van Loon ; ill. Hugo van Look
Auteur
Paul Van Loon 1955-
Dessinateur
Hugo Van Look
Langue
Néerlandais
Éditeur
Amsterdam: Leopold, 2004
[28] p. : ill.
Note
Prentenboek los van de hoofdreeks 'Dolfje Weerwolfje'
ISBN
90-258-4258-5

Commentaires

Midden in de nacht wordt Dolfje Spaan droevig wakker. Noura wil niet met hem spelen omdat hij iets verkeerd zei. Maar wat dat geweest zou kunnen zijn, daarover breekt Dolfje zijn weerwolfjeshoofd. Het is immers volle maan en dan gaat hij de nacht in om te spelen.

Hij komt allerlei gespuis tegen: grote zwarte honden, katten met dikke staarten en een kwade haan. Uiteindelijk duikt Noura ook op en leggen ze hun misverstand bij. Weer dikke vrienden, spelen ze tot de maan verbleekt en alle haren en klauwen verdwijnen.

Het nachtelijk uur waarop dit verhaal zich afspeelt, biedt sfeervolle mogelijkheden voor geheimzinnig maanlicht en dreigende schaduwen. De mooie waterverfillustraties met afgeronde hoeken worden vergezeld van een uitgebreide tekst. Dolfje is een blauw harig beest dat uit de muppetshow lijkt weggelopen. Hij is geschetst in losse potloodstreken ingekleurd met felle maar harmonieuze kleuren.

De ruzie met zijn boezemvriendin Noura maalt een tikje zeurderig do…Lire la suite
Als Dolfje Spaan bij volle maan wakker wordt, herinnert hij zich dat zijn vriendin Noura boos op hem is. Dan maar alleen eropuit, want bij volle maan verandert Dolfje altijd in een weerwolf en weerwolven moeten buiten spelen! Op zoek naar een speelkameraadje probeert hij zich te herinneren wat hij nou precies tegen Noura heeft gezegd. Dat wordt hem pas duidelijk als hij de moed opgeeft en zij hem (ook in de gedaante van een weerwolf) al die tijd gevolgd blijkt te zijn. Pas dan kan hij uitleggen dat wat zij voor een scheldwoord hield, de afkorting van een hele lieve opmerking is. Vrolijk prentenboek voor kleuters over vriendschap met als hoofdpersoon de bij oudere kinderen al bekende Dolfje Weerwolfje en waarin een gezonde portie spanning zit verwerkt. Als rode draad in de vrij uitgebreide tekst fungeert de raadselachtige afkorting Liwewovahela (= de liefste weerwolf van het land) en in de illustraties de door Dolfje onopgemerkte aanwezigheid van Noura. Dat maakt het geheel een fijn ki…Lire la suite

Suggestions