Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

Red de dolfijnen!

Patrick Lagrou (auteur), Marijke Meersman (dessinateur)
Public cible:
12-14 ans et plus
In een Japans havenstadje is een Amerikaanse fotograaf getuige van een vreselijk schouwspel. Als hij de beelden aan de rest van de wereld wil tonen, wordt hem dat uit alle macht verhinderd. Gelukkig kan de man rekenen op hulp van dolfijnenspecialist Ben Jansen en zijn zoon Marijn.
Titre
Red de dolfijnen!
Auteur
Patrick Lagrou
Dessinateur
Marijke Meersman
Langue
Néerlandais
Éditeur
Hasselt: Clavis, 2007 | Autres éditions
187 p. : ill.
ISBN
9789044807547

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Commentaires

In Japan is de wrede dolfijnenjacht heropend. Japanners zijn nu eenmaal wreed: zelfs de bezetting van Nederland-Indië wordt erbij gehaald ter staving. Een beroep op traditie moet de grote zakelijke belangen van vleesindustrie en dolfinaria verhullen. Bioloog Ben en zoon Marijn Jansen komen in het geweer: zij filmen samen met een Amerikaanse fotograaf de gruwelijke slachtpartijen om die aan de wereld te tonen. Nogal voorspelbaar allemaal, tot de tegenzetten van de boeven toe en meer wat de auteur verzint om het spannend te maken. Een ondanks het sympathieke doel, diermisbruik aan de kaak te stellen, clichématig verteld verhaal, met een enkele onlogische wending, onalledaagse woorden en soms domweg fout taalgebruik (wèl erg). Zesde boek in een nieuwe reeks van vijf over het dolfijnenkind Marijn*, dat gezien het ontbreken van een introductie niet als los deel gelezen kan worden. Met kaarten op de schutbladen. Vanaf ca. 12 jaar.

Red de dolfijnen!

Wanneer een Amerikaanse fotograaf in een Japanse havenstad getuige is van de afschuwelijke manier waarop dolfijnen er worden afgeslacht, wil hij de beelden aan de wereld tonen. Dit wordt hem echter op alle mogelijke manieren verhinderd. Gelukkig kan hij, in dit verhaal, een beroep doen op Ben Jansen en zijn zoon Marijn. Maar ook zij worden op alle mogelijke manieren tegengewerkt deze corrupte wantoestanden aan te klagen, laat staan er een eind aan te maken. Dit deel van ‘Het dolfijnenkind’ speelt zich in tegenstelling tot eerder verschenen verhalen uit de reeks niet af op het Amerikaanse continent maar in Japan. Dat is immers het land waar op hardhandige wijze met deze dieren omgesprongen wordt. De feiten die Patrick Lagrou voor dit boek gebruikte, hadden op datzelfde moment daar effectief plaats. Dankzij het internet en zijn contacten met de actievoerders via e-mail, kon hij de muur van stilte, die de organisatoren van deze slachtpartijen optrekken, doorbreken. Zo wist hij snel op de…Lire la suite

Suggestions