Bande dessinée
Néerlandais

Heil bod

Merho (auteur), Dirk Stallaert (dessinateur)
Dans la série:
Public cible:
9-11 ans et plus, 12-14 ans et plus
Merho
KiEKEBOE
Vanaf album 99 kan Merho voor het tekenwerk rekenen op de zeer gewaardeerde medewerking van Dirk Staallaert.
1. De Wollebollen
2. De duivelse driehoek
3. De dorpstiran van Boeloe Boeloe
4. De onthoofde sfinx
5. Tegen de sterren op
6. Kiekeboe in Carre'
7. De schat van Mata Hari
8. De Haar-Tisten
9. De zwarte Zonnekoning
10.
Titre
Heil bod
Auteur
Merho
Dessinateur
Dirk Stallaert
Langue
Néerlandais
Éditeur
Antwerpen: Standaard, 2004
46 p. : ill.
ISBN
9789002215872

Commentaires

Het is niet de eerste maal dat Merho buitenlandse politieke regimes op de korrel neemt. Bibi Pralin Gaga (De dorpstiran van Boeloe Boeloe, De zwarte zonnekoning) was de eerste buitenlandse politicus met dictatoriale trekken op wie de tekenaar zijn milde spot richtte. Nu is de Italiaanse regeringsleider Berlusconi aan de beurt. De manier waarop Berlusconi een politieke loopbaan en het quasi monopolisme van de Italiaanse media met elkaar vermengt, is gesneden koek voor Merho om een wervelende satire op papier te zetten.

Fanny en Jens verblijven in het schilderachtige Burlesconië om er een reportage te maken over het land, zijn bewoners en zijn leiders. Ronaldo Bod, begonnen als marktkramer, investeert achtereenvolgens zijn geld in de doe-het-zelf-zaak Gamco en in de media. Eerst de krant Het laatste woord, daarna de televisiezender Shitcom. Bod lapt alle wetten aan zijn laars, heult met de maffia en geeft zijn reclameman Jack Oetsie de opdracht een politieke partij …Lire la suite
Een Vlaamse krantenstrip, vol humor en avontuur, gericht op de hele familie. Daarin schuilt ook de kracht van deze strip: de herkenbaarheid van de situaties, de afwisseling en de vele, meest op stereotypen gebaseerde grappen. De wat statisch opgezette tekeningen zijn uitgevoerd in een deels karikaturale, deels realistische stijl, met filmisch gezien, slapstick-invloeden. De lay-out is rustig waardoor kinderen het geheel goed kunnen volgen. Omdat deze strip ook in provinciale Nederlandse kranten verschijnt, is zijn bekendheid bij het publiek redelijk groot.

À propos de Merho

CC BY 3.0 - Image by Andrew

Robert Merhottein, connu sous le pseudonyme de Merho, est un dessinateur et scénariste de bandes dessinées flamand (Belgique).

Il est l'auteur de la série Fanny et Cie, publiée aux Éditions Standaard. Il est citoyen d'honneur de sa ville natale, Zoersel. Sa femme Ria effectue la mise en couleurs de la série.

Biographie

Il est né à Anvers le 24 octobre 1948. Il a grandi en lisant des bandes dessinées comme Bob et Bobette, Piet Pienter en Bert Bibber et Nero, à l'origine de sa vocation et de son futur métier.

Il a étudié à la Sint-Lukas Art School de Bruxelles dans les années 60. Ses premières œuvres, Comi en Dakske et Zoz and Zef, datent de son adolescence. Ensuite il a travaillé cinq ans comme assistant pour la série Jerom and Pats au studio Vandersteen puis il a créé sa …En lire plus sur Wikipedia

Suggestions