Livre
Néerlandais

Floor trekt door!

Marjon Hoffman (auteur), Georgien Overwater (dessinateur)
Dans la série:
Public cible:
6-8 ans et plus
Genre:
Floor (ik-figuur) heeft veertien nieuwe regels bedacht: je hoeft nooit te luisteren naar een mevrouw die wil dat je haar 'tante' noemt en een meneer mag niet zeuren als Floor een bijzondere oplossing vindt voor haar uitgekauwde kauwgom. Vanaf ca. 8 jaar.
Niveau de lecture
AVI 9, AVI E6
Titre
Floor trekt door!
Auteur
Marjon Hoffman
Dessinateur
Georgien Overwater
Langue
Néerlandais
Éditeur
Amsterdam: Uitgeverij Ploegsma, © 2016
139 p. : ill.
ISBN
9789021676135 (hardback)

Commentaires

Floor (ik-figuur) maakt weer van alles mee en trekt daar haar eigen lessen uit: de veertien regels van Floor. Zo hoeft ze van zichzelf nooit te luisteren naar een mevrouw die wil dat Floor haar tante noemt en mag een meneer niet zeuren als Floor een bijzondere oplossing vindt voor haar uitgekauwde kauwgom. Twaalfde deel, onafhankelijk te lezen, uit een populaire serie over basisschoolmeisje Floor, haar familie en vriendinnen. De achterflap belooft dat schrijfster Marjon Hoffman staat voor 100% humor. Veel van de anekdotische verhalen zijn inderdaad grappig. De toon is luchtig en relativerend. En Hoffman beschrijft de handelingen en reacties van de personages heel raak, bijvoorbeeld bij Floors moeder die gefrustreerd van de bakker terugkomt of bij Floors verwachtingsvolle vader die haar meeneemt naar een antiekmarkt. De vele zwart-witte cartooneske lijntekeningen van Georgien Overwater verluchtigen de tekst en versterken het verhaal. Prachtig zoals die mevrouw als een van Dahls heksen …Lire la suite

À propos de Marjon Hoffman

Marjon Hoffman, née le 25 septembre 1971 à Amsterdam, est une écrivaine et femme de lettres néerlandaise.

Bibliographie

  • 2003 : De regels van Floor
  • 2004 : Floras Regeln für die Welt
  • 2004 : Die Boskampi
  • 2005 : Waarom het leuk/stom is om een broer/zus te hebben / druk 1
  • 2005 : De dochters van sjeik Boul-Boul
  • 2006 : Een geheim bij de buren
  • 2006 : Mooi niks!
  • 2006 : Floor gaat ervoor!
  • 2007 : Mijn vreemde vriendin Hag en ik
  • 2007 : Helemaal Floor
  • 2008 : Sem is er uit
  • 2008 : Ik wil geen bril!
  • 2008 : Het internaat.com - Surprise!
  • 2008 : Floor regelt het even
  • 2009 : Een auto voor papa
  • 2010 : Floor is s…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions