Livre
Néerlandais

De spiegel van Toetan-Thep

Luc Embrechts (auteur), Eric Bouwens (dessinateur)
Dans la série:
Public cible:
9-11 ans et plus
Tijdens een vakantie in Egypte komen Lucas en Lotte de vampiers tegen die ze eerder verslagen hadden. Dit keer staan ze echter onder leiding van Grootmeester Bifidus en zijn rechterhand Aquarius. Toch weten ze het ook nu weer te verprutsen.
Sujet
Vampiers
Titre
De spiegel van Toetan-Thep
Auteur
Luc Embrechts
Dessinateur
Eric Bouwens
Langue
Néerlandais
Éditeur
Sint-Niklaas: Abimo, 2011
180 p. : ill.
ISBN
9789059327993 (hardback)

Commentaires

De spiegel van Toetan-Thep is het tweede boek van een vampierreeks die waarschijnlijk uit drie delen zal bestaan. Het eerste deel Het vampierelixir kan ook op zichzelf gelezen worden. Voorkennis is dus niet nodig om het tweede deel te lezen, al staat er in het begin van het boek wel vermeld wat er voorafging.
In deze reeks van Luc Embrechts volgt de lezer een bende vampiers die zo dom zijn dat ze zowat elke opdracht van hun leider Wereldgrootmeester Lucianus naar de verdoemenis helpen. De ene idiote blunder volgt de andere op en dat blijft natuurlijk niet ongestraft: wie in de fout gaat maakt kennis met de strenge straffen uit het Kolossale Boek van Regels en Straffen der Vampiers. De vampiers moeten de kinderen Lucas en Lotte proberen uit te schakelen, omdat zij hen enkele maanden geleden verslagen hebben. Het wordt meteen duidelijk dat dit geen kinderspel is. Wanneer Lucas en Lotte op vakantie vertrekken naar Egypte, reist de bende hen achterna. Bij een bezoek aa…Lire la suite
Lucas en Lotte beleven nieuwe avonturen met de stuntelige vampiers die zij al in het eerste deel van deze serie 'Vampierzootje'* tegenkwamen. Dit los te lezen tweede deel speelt in Egypte waar Lotte en Lucas met de ouders van Lotte op vakantie zijn. Als de vampiers ontdekken dat de beide kinderen net als zij in Egypte zijn, doen zij een poging om de kinderen uit de weg te ruimen. Ook in dit deel speelt de vampier Ludovicus (die alleen schapenbloed gebruikt) een rol. Belangrijk is de spiegel van Toetan-Thep. Er zijn veel zwart-wit-rode (bloed!) tekeningen die het verhaal ondersteunen. De bladspiegel is klein en wordt dus vaak gebroken door de tekeningen. Het taalgebruik is bloemrijk, met veel bijvoeglijke naamwoorden. Een humoristisch en spannend verhaal dat veel kinderen zal aanspreken. Vanaf ca. 10 jaar.

Suggestions