Livre
Néerlandais

Karel gaat zwemmen

Liesbet Slegers (auteur)

Karel gaat zwemmen

Dans la série:
Public cible:
0-2 ans et plus
Genre:
Karel gaat met mama naar het zwembad, met alles wat erbij hoort: zwembandjes, kleedhokjes, douchen, een glijbaan en lekker spetteren. Prentenboek met eenvoudige, felgekleurde illustraties in grove penseelstreken. Vanaf ca. 2 jaar.
Sujet
Zwemmen
Titre
Karel gaat zwemmen / [tekst en ill.] Liesbet Slegers
Auteur
Liesbet Slegers
Langue
Néerlandais
Éditeur
Hasselt: Clavis, 2017
[28] p. : ill.
ISBN
9789044829822 (hardback)

Commentaires

In de lange reeks boekjes met de kleine belevenissen van Karel (en Kaatje) gaat Karel vandaag met mama naar het overdekte zwembad. Daar komt heel wat bij kijken: omkleden in een hokje, zwembandjes, veel geluiden; eerst maar op de rand zitten en lekker knoeien. Gaandeweg wordt Karel moediger. Het verhaal wordt in de ik-vorm vanuit Karels belevingswereld verteld. Op de vrolijke tweedimensionale, felgekleurde illustraties met dikke zwarte contouren, zijn deze gebeurtenissen goed te volgen. De tekst is steeds in een ruime schrijfletter in een kleurig kader erbij geplaatst. Mooi verzorgd vierkant prentenboek met stevig glad papier, afgeronde hoeken en ‘spetterende’ schutbladen. Een leuk herkenbaar en gezellig verhaaltje, goed bruikbaar bij de eerste keer zwembad en het watervrij maken van peuters. Vanaf ca. 2 jaar.

Karel gaat zwemmen

De boekjes van Karel kennen we ondertussen allemaal. In dit prentenboekje gaat de vrolijke peuter samen met zijn mama naar het zwembad. Karel doet dat voor de eerste keer en alles wordt uitvoerig beschreven. Een dubbele bladzijde wordt besteed aan het maken van de tas, het kleine kleedhokje waar Karel zich omkleedt, de douche, het voetbad, het kinderbad waar Karel met z'n voetjes peddelt in het water, het zwembad met de glijbaan …Alles wordt gedetailleerd verteld, maar het verhaal op zich is niet echt boeiend. De herkenbare kleuren en de lay-out van de schrijfster (zwartomlijnde tekeningen en felle kleuren) zijn ook in dit boek terug te vinden. Het verhaal is verteld in de ik-persoon. Je leest hoe Karel zijn eerste zwembeurt beleeft. Ook dit boekje is gedrukt op stevig papier. De hoeken zijn afgerond, zodat het geschikt is voor peuters. Een herkenbaar verhaal voor jonge kinderen vanaf twee jaar die voor het eerst naar het zwembad gaan. 


Suggestions