Livre
Néerlandais

Kaatje in de winter

Liesbet Slegers (auteur)

Kaatje in de winter

Dans la série:
Public cible:
0-2 ans et plus
Genre:
Op een winterdag gaat Kaatje warm aangekleed naar buiten. Ze maakt een sneeuwpop en rijdt met haar broertje op de slee. Vierkant prentenboek met eenvoudige tekeningen in felle kleuren. Vanaf ca. 2 jaar.
Sujet
Winter
Titre
Kaatje in de winter
Auteur
Liesbet Slegers
Langue
Néerlandais
Éditeur
Hasselt: Clavis, 2007
[25] p. : ill.
ISBN
9789044808070

Commentaires

De inmiddels van een tiental andere delen overbekende Kaatje gaat op een winterdag warm aangekleed naar buiten. Ze ziet de kale bomen, de sneeuwklokjes en voert de vogeltjes bij. Als het gaat sneeuwen, maakt ze een sneeuwpop en gaat met haar kleine broertje op de slee. Daarna is het lekker om binnen bij de haard te spelen, warm te eten en je pyjama en pantoffels aan te trekken. Stevig gebonden middelgroot vierkant prentenboek met afgeronde hoeken en stevige bladzijden. De eenvoudige tekst staat in een schrijfletter steeds op de linkerpagina in een gekleurd kader. De tekst sluit goed aan bij de rechterbladzijde met een omkaderde, duidelijke, kleurrijke tekening van een wat kinderlijk getekend tafereel met Kaatje. Herkenbaar en aantrekkelijk voor peuters; bruikbaar voor het onderwijs dat nooit genoeg krijgt van het thema seizoenen. Vanaf ca. 2 jaar.

Kaatje in de winter

Op een echte winterdag trekt Kaatje erop uit met haar papa en haar broertje Bas. Het is koud en de bomen zijn kaal. Gelukkig begint het te sneeuwen. Kaatje maakt een sneeuwman, de emmer is zijn hoed en de wortel zijn neus. Deze dag uit het leven van Kaatje is een dag uit het leven van vele peuters. Herkenbaarheid en eenvoud zijn de voornaamste ingrediënten. De tekst is analytisch en daardoor stug en inspiratieloos. De prenten zijn een letterlijke vertaling van de tekst, maar door het aantrekkelijke kleurgebruik en de vele zachte ronde vormen, extra duidelijk door hun zwarte omlijning, zijn ze leuk om naar te kijken. Dit verzorgt uitgegeven boekje, met stevig papier en afgeronde hoeken zal zonder enige twijfel vlot over de toonbank gaan, maar sprankelt, ondanks al die goede zorgen, nergens!

Suggestions