Livre
Néerlandais

De dokter

Liesbet Slegers (auteur)
Public cible:
3-5 ans et plus
Genre:
Bas gaat naar de dokter, die hem onderzoekt. Prentenboek over het werk van de dokter, met kleine en paginagrote schilderingen in vrolijke kleuren. Vanaf ca. 4 jaar.
Titre
De dokter
Auteur
Liesbet Slegers
Langue
Néerlandais
Éditeur
Hasselt: Clavis, 2017 | Autres éditions
[26] p. : ill.
Note
Klein formaat
ISBN
9789044830859 (hardback)

Commentaires

Vereenvoudige jubileumeditie in veel kleiner formaat over de dokter. Na uitleg over wat een dokter is en wat hij doet, is Liam de eerste patiënt. De dokter onderzoekt Liam zijn longen en schrijft hem een medicijn voor. Daarna geeft de dokter een baby een spuit tegen 'ziektes'. Dan moet de dokter gauw naar de spoedafdeling naar een huilende kleuter die met de fiets is gevallen. Onderzoek, een foto maken van het gebroken bot en een prachtig gipsverband zijn het gevolg. Het verhaal wordt verteld door tekst en illustraties samen. De tekst staat steeds linksboven, met enige dialoog en to the point; een kleine detailtekening daaronder maakt de linkerpagina af. Op de rechterpagina staat telkens een paginagrote, kleurrijke schildering met omlijnde figuren. Uit de sfeervolle prenten spreekt lieve, zorgzame aandacht voor elkaar. De kinderen hebben een verschillende huidskleur. Het informatieve gedeelte (wat is en doet de dokter) is vooral gericht op kennismaken met themawoorden én uitbreiding v…Lire la suite

De dokter

De meeste kinderen weten wat het betekent als je het over de dokter hebt. Als je je niet goed voelt of echt ziek bent, dan komt de dokter. In dit boek zie je de dokter met haar dokterstas vol dokterspullen. Ze onderzoekt haar patiënten. De dokter weet een heleboel over pijn, ziektes, medicijnen en spuitjes. Er bestaan verschillende soorten dokters. Zoals de dokters die in het ziekenhuis werken, maar ook speciale voor ogen, oren en tanden. Alle dokters zijn er om je beter te maken.

Het zoveelste informatief boek van Liesbet Slegers over een beroep. Na de verpleegster nu de dokter, heel levensecht een vrouw! Slegers' eenvoudige illustraties zijn haar handelsmerk.Er wordt vrij veel informatie gegeven, vaak via een klein verhaaltje over een kind bij de dokter.