Livre
Néerlandais

Kip is te gek!

Lida Dijkstra (auteur), Willemke Brouwer (dessinateur)
Dans la série:
Public cible:
6-8 ans et plus
Vos eet Lam. Kip ziet het. Kip gaat naar Dog. Jaagt Dog Vos weg? AVI-S. Vanaf ca. 6 jaar.
Niveau de lecture
AVI Début, AVI 1
Titre
Kip is te gek!
Auteur
Lida Dijkstra
Dessinateur
Willemke Brouwer
Langue
Néerlandais
Éditeur
Assen: Maretak, 2010
[18] p. : ill.
ISBN
9789043703734 (hardback)

Commentaires

Kip is te gek! van Lida Dijkstra is het eerste leesboekje dat levendig en kleurrijk geïllustreerd werd door Willemke Brouwer. Het verhaal maakt deel uit van de ‘Top’-serie. Op de flap worden de personages voorgesteld: Haan, Kip, Vos, Dog en Lam spelen de hoofdrollen in een spannend avontuur dat gelukkig goed afloopt.
Een onschuldig lammetje wordt bedreigd door de vos die uit het bos komt. De kippen zijn in paniek en willen het roofdier wegjagen. Dog zou hen kunnen helpen, maar die is heel duf. Kip krijgt hem toch in beweging, en met een tak in haar poot kruipt ze op dog. De vos haat dog en vlucht het bos weer in. De boer die alles op afstand gezien heeft, beloont de hond met een bot en de kip met ‘lof’.
De zesjarige beginnende lezer zal de spanning vast mee beleven die de dieren in dit verhaaltje ondergaan. Een pluim voor de auteur, die met de eenvoudige eenlettergrepige woordjes een verhaal kan opbouwen dat geen moment verveelt. Het leuke aan dit boekje zijn vooral d…Lire la suite
Vos probeert lam op te eten. Kip ziet het en probeert samen met dog (afkorting van bulldog) vos weg te jagen. Eerst is dog nog duf, maar dan lukt het wel. Deeltje uit de tweede reeks van de serie 'Top'*, geschreven op het laagste AVI-niveau (AVI-Start). Dit wil zeggen dat er geen tweetekenklanken en geen twee medeklinkers naast elkaar voorkomen. Het verhaal is ingedeeld in genummerde en getitelde hoofdstukken. De tekst in fladderzetsel in een groot lettertype is geplaatst in de illustraties. Er worden geen hoofdletters gebruikt en er staan maximaal zes regels per bladzijde. De spreker wordt aangeduid middels een pictogram. Het verhaal is veelvuldig geïllustreerd met mooie en leuke verftekeningen (zwartomlijnd) over een of twee pagina's. In de illustratie op de voorste schutbladen staan de belangrijkste zes woorden (hoofdfiguren) uit het verhaal. Op deze manier vormen deze boekjes een mooie overgang van prentenboeken naar eerste leesboeken. Vanaf ca. 6 jaar.