Livre
Néerlandais

Nes en het vuur

Kristien Tack (auteur), Frieda Van Raevels (dessinateur)
Dans la série:
Public cible:
6-8 ans et plus
Draakje Nes is vol bewondering voor haar papa en mama die prachtig vuur kunnen spuwen. Dat wil ze ook wel kunnen maar het loopt niet van een leien dakje.
Sujet
Vuur
Niveau de lecture
AVI Début, AVI 1
Titre
Nes en het vuur
Auteur
Kristien Tack
Dessinateur
Frieda Van Raevels
Langue
Néerlandais
Édition
1
Éditeur
Sint-Niklaas: Abimo, 2013
36 p. : ill.
ISBN
9789059329447 (hardback)

Commentaires

Draakje Nes is zes en woont op de top van een berg. Ze woont er samen met haar ouders en haar broer. Maar vandaag verveelt Nes zich. Ze heeft geen zin om met haar pop te spelen. Even houdt ze zich bezig met het zich verkleden, maar dan wordt haar aandacht afgeleid door haar vuurspuwende vader. Hij kan heel hoog spuwen. Ook haar moeder kan goed overweg met vuurspuwen. Nes doet een verwoede poging om ook vuur te spuwen. Eerst lukt het niet, maar dan wel. Het probleem is echter dat ze het rek aan de muur in brand heeft gestoken en haar pop zit op dat rek. Gelukkig komen mam en pap haar te hulp en meppen het vuur uit. Pop is gered en iedereen wil een zoen om de goede afloop te vieren.
Na het verhaal volgt een kleurplaat van het dorp van Nes. Het dorp bevat een aantal eigenaardige zaken zoals een piramide en een enorme spiegel tussen twee bomen. Het boek wordt afgesloten met een aantal speelse inhoudsvragen en een overzicht van de andere boeken uit de ‘BOE!kids’-serie. Dit sluit mooi …Lire la suite
Nes verveelt zich. Als ze ziet hoe haar ouders vuur spugen, gaat ze het zelf ook proberen. Als dat maar goed afloopt. Eerste leesboekje uit de serie 'Boe!kids'*. De eenvoudige verhaallijn bevat enkel eenlettergrepige woorden en korte zinnetjes, AVI-Start. Gedrukt in een groot schreefloos lettertype zonder hoofdletters op glad papier. De tekstblokjes worden omringd door vele in grootte variërende kleurrijke illustraties waarop veel te zien is. Voor in het boekje worden de hoofdfiguren uit de serie voorgesteld. Achterin staat een afbeelding van het dorp waar ze wonen en worden er op speelse wijze vragen gesteld over het verhaaltje, waardoor het begrijpend lezen bevorderd wordt. Verzorgde uitgave met een aantrekkelijk ogend omslag. Vanaf ca. 6 jaar.

Suggestions