Livre
Néerlandais

Een lek in de boot

Kristien Tack (auteur), Frieda Van Raevels (dessinateur), Marc De Bel (autre)
Spik en Spek gaan met de boot. Daar is het hek van Fok. Boem! Nu zit er een lek in de boot. AVI-Start. Vanaf ca. 6 jaar.
Niveau de lecture
AVI 1, AVI Début
Titre
Een lek in de boot / Kristien Tack ; tek. Frieda Van Raevels ; naar een idee van Marc de Bel
Auteur
Kristien Tack
Dessinateur
Frieda Van Raevels
Autre
Marc De Bel
Langue
Néerlandais
Éditeur
Sint-Niklaas: Abimo, 2008
36 p. : ill.
ISBN
9789059324503

Commentaires

'Spik en Spek leesbox 1' is een verzameling van zes vrolijke, zelfstandig te lezen boekjes over het duo Spik en Spek, een rat en een muisje, ontsproten aan het creatieve brein van kinderauteur Marc de Bel. De boekjes, geschreven door Anne Wyckmans en Kristien Tack, zijn bedoeld voor lezers met het niveau AVI-1 en bestaan uit telkens een kort maar amusant verhaal opgebouwd uit eenlettergrepige woordjes die soms rijmen, soms allitereren en melodieus klinken. Hinderlijk in de tekst is dat de naam van de figuurtjes op een ouderwetse Pol de Beer-achtige manier vervangen zijn door een klein tekeningetje. De inhoud van de boekjes sluit goed aan op de leefwereld van de eerste lezertjes, met thema's als 'vriendschap', 'ongelukjes', 'muziek', 'pijn', 'schuld', 'spelen'... De tekeningen zijn niet erg origineel, maar bieden wel een goede steun bij de tekst. Op de laatste bladzijden van het boekje vindt de lezer telkens 'spik en spel', een aantal bladzijden met oefeningetjes die peilen naar de ken…Lire la suite
Spik en Spek gaan varen met een boot. Ze varen tegen het hek van Fok aan, waardoor de boot lek raakt. Boekje uit de serie 'Spik en Spek'*. Spik en Spek zijn een creatie van Marc De Bel, maar er worden door verschillende schrijvers leesboekjes en rekenoefeningen over geschreven. Een verhaal voor beginnende lezers om zelf te lezen. Het is in de tegenwoordige tijd, met korte, enkelvoudige zinnen met eenlettergrepige woorden, zonder hoofdletters, AVI-Start. In plaats van de naam van Spik en Spek staat er in de tekst een klein symbool van hun kopje. Het verhaal is prettig verteld. De illustraties zijn kleurrijk en paginagroot. Na de leestekst staan er nog zeven leesoefeningen in het boekje. Vanaf ca. 6 jaar.

Suggestions