Livre
Néerlandais

Anna gaat slapen

Kathleen Amant (auteur)

Anna gaat slapen

Dans la série:
Public cible:
0-2 ans et plus
Genre:
Anna gaat slapen: ze trekt haar pyjama aan, poetst haar tanden, gaat naar de wc. Als mama haar een nachtzoen komt geven, ligt Anna niet in bed.
Sujet
Slapen gaan
Titre
Anna gaat slapen
Auteur
Kathleen Amant
Langue
Néerlandais
Édition
1
Éditeur
Hasselt: Clavis, 2011
[26] p. : ill.
ISBN
9789044816495 (hardback)

Commentaires

In de reeks ‘Anna’-boekjes slaagt Kathleen Amant er telkens opnieuw in een voor peuters en kleuters herkenbaar thema speels en met een vleugje humor in de kijker te plaatsen. In Anna gaat slapen is het slaapritueel aan de beurt. Het is al bijna donker buiten: tijd voor Anna en Konijn om naar bed te gaan. Natuurlijk moet Anna eerst haar kleertjes uitdoen, tanden poetsen, naar het toilet gaan… Dat kan ze al helemaal alleen! Maar wanneer mama Anna in de slaapkamer een nachtzoen komt geven is ze daar niet. Ook in de badkamer is ze nergens te bespeuren. Waar is ze toch heen?
Dit prentenboek is ideaal om samen met je kind de vaste avondrituelen te doorlopen. Het boek stimuleert de kleuter bovendien om net als Anna sommige zaken zelf te doen. Per bladzijde komt een bepaalde fase aan bod: eerst omkleden, tanden poetsen, en dan naar het toilet. De tekst is kort, maar bevat stap voor stap de verschillende handelingen die worden uitgevoerd. Anna vergeet bijvoorbeeld niet om door te s…Lire la suite
Het is tijd om te slapen: pyjama aan, tandjes poetsen en naar de wc. Anna kan dit al heel goed alleen. Maar waar is Anna als mama haar een nachtzoen wil geven? Niet in haar eigen bed… Deeltje met herkenbare lay-out in de succesvolle, meer dan twintig delen tellende serie* over de peuter Anna - inmiddels in vele landen vertaald. Warm verhaaltje, begrijpelijk en inlevend geschreven vanuit de leefwereld van de peuter, met als thema vaardigheden. Overzichtelijke indeling: links, tegen een witte achtergrond, de kleine blokken tekst in grote schreefloze fantasieletter; rechts aansluitend paginagrote, duidelijk herkenbare, sobere, zwart omlijnde tekeningen, in heldere, warme kleuren uitgewerkt. Geen paginanummering. Mooi verzorgd, gebonden, bijna vierkant prentenboek met twee afgeronde hoeken en stevige glanzende pagina’s. Vrolijke illustratie van Anna en knuffel Konijn op het kaft. Toegankelijk en knus voorleesverhaal geschikt vóór het slapengaan, afgestemd op peuters vanaf 2,5 jaar.

Anna gaat slapen

Voor elke activiteit die je met kleuters doet, heeft Kathleen Amant wel een boekje geschreven waarin Anna de hoofdrol speelt. Denk maar aan de kapper, het verkeer, kermis, carnaval, enz. Ook dit boekje is herkenbaar voor kleuters. Het slaapritueel is dagelijkse kost en dus een zeer herkenbaar thema voor peuters en kleuters. In dit boekje komen de stappen die onvermijdelijk leiden naar ‘bedtijd’ aan bod. Anna wordt stilletjes aan moe. Ze gaat naar de badkamer waar ze haar kleren netjes aan de kant legt en haar pyjama aantrekt. Tandjes poetsen, nog eens plassen en dan naar bed. Als mama haar een nachtzoen komt geven is Anna nergens te bespeuren. In haar bed liggen wel heel veel knuffels, maar geen Anna. Mama gaat op zoek en vindt haar dochter in het grote bed van haar ouders. Maar dat vindt mama niet goed. Kindjes horen te slapen in hun eigen bed. Mama tilt Anna op en draagt haar naar haar bedje. De vele knuffels worden op de plank gezet en mama leest nog een leuk verhaaltje voor. En…Lire la suite

Suggestions