Livre
Néerlandais

Anna bij de kapper

Kathleen Amant (auteur)

Anna bij de kapper

Dans la série:
Public cible:
0-2 ans et plus
Genre:
Anna gaat met haar vader naar de kapper. Het jongetje voor haar vindt het maar eng, totdat hij ziet hoe de kapper de haren van Anna wast, knipt en droogt. Prentenboek met eenvoudige illustraties in heldere kleuren. Vanaf ca. 2 jaar.
Sujet
Haarkappers
Titre
Anna bij de kapper
Auteur
Kathleen Amant
Langue
Néerlandais
Éditeur
Hasselt: Clavis, 2009
[26] p. : ill.
ISBN
9789044811438

Commentaires

Samen met papa gaat Anna naar de kapper voor een knipbeurt. Het jongetje voor haar sputtert tegen, maar Anna gaat het avontuur vol vertrouwen tegemoet. Alle details komen langs: wassen, spoelen, knippen, föhnen én betalen! Een nieuw (educatief) verhaal in de reeks over Anna, waarin in 2009 ook verschenen 'Anna gooit haar speentjes weg' en 'Anna in het verkeer'*. Het vierkante prentenboek heeft twee afgeronde hoeken en is gedrukt op geplastificeerd, stevig papier. De duidelijke, eenvoudige illustraties staan steeds op de rechterbladzijde tegen een rustige, effen groen of oranje achtergrond en bestaan uit dik zwartomlijnde figuren en attributen, die in voornamelijk primaire heldere tinten zijn ingekleurd. De bijbehorende tekst staat grootgedrukt in schreefloze letters op de linkerpagina’s (wit met een parelmoerachtige glans). Op het omslag staat Anna afgebeeld terwijl ze geknipt wordt door de kapper. De eenvoudige uitleg en ook de praktische details in de tekeningen zoals de shampoo, sc…Lire la suite

Anna bij de kapper

Vandaag gaat Anna met papa naar de kapper. Het haar van Anna moet dringend geknipt worden. In de kapperszaak moeten ze even wachten. Dan is Anna aan de beurt. Ze trekt een kappersmantel aan. Ze laat haar haar wassen en spoelen. En dan mag ze een kapsel kiezen … Dit kleine meisje zal ongetwijfeld opnieuw de hartjes van peuters en kleuters stelen. Spijtig genoeg is dit boek het zoveelste Anna-verhaal in de rij en kan het de harten van papa's en mama's niet echt bekoren. Het verhaal is eenvoudig, maar niet uniek. De vrolijk gekleurde paginagrote tekeningen worden telkens op de linkerpagina weergegeven en maken veel goed. De tekst, in duidelijk zwart lettertype en op een witte achtergrond, kreeg een plaatsje op de rechterpagina. Het formaat, de harde kaft en de uit stevig papier vervaardigde pagina's zijn ideaal voor kinderhandjes uit de beoogde leeftijdscategorie. Anna is een goed prentenboek zonder meer.

Suggestions