Livre
Néerlandais

Het Gruffalo toneelstuk

Julia Donaldson (auteur), Axel Scheffler (dessinateur), L.M. Niskos (traducteur)
Toneelbewerking van het Gruffalo-prentenboek. Bevat naast de tekst in dialoogvorm ook het Gruffalo-lied en een aantal suggesties voor het opvoeren als toneelstuk.
Titre
Het Gruffalo toneelstuk
Auteur
Julia Donaldson
Dessinateur
Axel Scheffler
Traducteur
L.M. Niskos Jesse Goossens
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The Gruffalo play
Éditeur
Rotterdam: Lemniscaat, 2017
31 p. : ill.
ISBN
9789047709381 (hardback)

Commentaires

Beurtelings nodigen Vos, Slang en Uil de kleine Muis bij hen thuis uit met als bijbedoeling hem op te eten. Maar Muis verzint een afspraak met een gevaarlijk fantasiemonster, een gehoornde gruffalo met lange haren, scherpe klauwen en grote tanden. Als blijkt dat Gruffalo werkelijk bestaat, moet Muis alles uit de kast halen om te voorkomen dat hij alsnog wordt opgegeten - door Gruffalo. Toneelbewerking met (pagina)grote, sfeervolle prenten over enkele en dubbele bladzijden als aanvulling op het fameuze, gelijknamige prentenboek 'De Gruffalo'. De korte rolteksten met eindrijm zijn voorzien van beeltenissen van de betreffende vijf spelers en van de verteller. Enkele zeer eenvoudige aandachtspunten zijn toegevoegd met betrekking tot de rolverdeling, regie, schminck en decor; ook toegangskaartjes en programmablad komen aan bod. Het gruffalolied is toegevoegd met de muzieknotatie. De auteur is actief als toneelspeler en heeft een (Engelstalige) website met tips hoe verhalen uit te beelden. …Lire la suite

À propos de Julia Donaldson

Julia Donaldson (née le 16 septembre 1948) est un auteur britannique de littérature jeunesse.

Biographie

Après des études de théâtre et de français, Julia Donaldson a travaillé quelques années dans l'édition et l'enseignement. Elle écrit aussi des chansons pour la télévision dont l'une donnera lieu à son premier livre jeunesse publié en 1993, A Squash and a Squeeze,. L'ouvrage est traduit en français sous le titre La ferme riquiqui.

En 2011, elle occupe la position de Children's Laureate et est faite membre de l'ordre de l'Empire britannique (MBE).

En 2020, l'auteure vit à Steyning en compagnie de son mari Malcolm, pédiatre en retraite.

Bibliographie

L'auteure a publié de nombreux livres pour enfants, parmi les…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions