Livre
Anglais

Harry Potter and the philosopher's stone

J.K. Rowling (auteur)

Harry Potter and the philosopher's stone

Dans la série:
Public cible:
12-14 ans et plus
Na de dood van zijn ouders woont Harry Potter in de bezemkast bij zijn zeer onvriendelijke oom en tante; op zijn elfde hoort hij dat hij een tovenaar is. Vanaf ca. 11 jaar.
Extra subject
fantasy, toveren
Titre
Harry Potter and the philosopher's stone
Auteur
J.K. Rowling
Langue
Anglais
Éditeur
London: Bloomsbury, 2015 | Autres éditions
331 p. : ill.
ISBN
9781408865279 (hardback)
Plusieurs langues:

Commentaires

Harry Potter woont sinds de dood van zijn ouders in de bezemkast onder de trap in het huis van zijn zeer onvriendelijke oom en tante Dursley. Het leven is er op zijn zachtst gezegd heel onaangenaam. Op zijn elfde verjaardag hoort Harry dat hij (net als zijn ouders) een tovenaar is; iets dat zijn leven totaal verandert. Hij gaat naar Hogwarts School of Witchcraft and Wizardry, waar hij alles leert over bezemstelen, toverdranken en monsters. Ook is het zijn taak de strijd aan te gaan met Voldemort, zijn aartsvijand, de tovenaar die verantwoordelijk is voor de dood van zijn vader en moeder. Humoristisch en spannend verhaal, boeiend en speels. In de tekst op de achterkant van het boek wordt een vergelijking gemaakt met het werk van Roald Dahl, een gewaagde uitspraak, maar niet onterecht. Paperbackuitgave. De omslagillustratie doet fantasy-achtig aan. Voor 11 jaar en ouder.

À propos de J.K. Rowling

CC BY 2.0 - Image by Daniel Ogren

Joanne Rowling [ d͡ʒoʊˈæn ˈroʊlɪŋ], plus connue sous les noms de plume J. K. Rowling et Robert Galbraith…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions