Livre
Néerlandais

Flutvakantie, achter de schermen

Jeff Kinney (auteur), Hanneke Majoor (traducteur)
Kijkje achter de schermen van de film Flutvakantie, deel van 'Het leven van een loser'. Met aandacht voor o.a. acteurs en filmlocatie en vergelijking met het boek. Met kleurenfoto's en grappige zwart-witillustraties. Vanaf ca. 10 jaar.
Titre
Flutvakantie, achter de schermen
Auteur
Jeff Kinney
Traducteur
Hanneke Majoor
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The wimpy kid movie diary : the next chapter
Éditeur
Utrecht: De Fontein Jeugd, 2017
204 p. : ill.
ISBN
9789026144516 (hardback)

Commentaires

Het is zomervakantie en de familie Botermans gaat met hun vertrouwde stationwagen op reis naar oma. Een reis die gekenmerkt wordt door talloze hindernissen. Hierover gaat de speelfilm 'Flutvakantie' (2017), die is gebaseerd op het gelijknamige negende boek uit de serie ‘Het leven van een loser’. Dit informatieve boek geeft o.a. een kijkje achter de schermen. Een film is anders dan een boek. Daarom wordt van a tot z beschreven hoe deze film tot stand is gekomen en welke veranderingen er ten opzichte van het boek zijn aangebracht. Aan bod komen ondermeer keuze voor de acteurs, de filmlocatie, schetsen van de storyboardtekenaar, kiezen van bijbehorende muziek, de eindmontage en de marketing om de film in de markt te zetten. De typische kenmerken van deze immens populaire serie zijn intact gebleven: het glanzende papier met de schriftlijntjes, de bijschriften in spreekwolkjes, de gebruikelijke dosis humor (ook hier ruimschoots vertegenwoordigd) en de geestige zwart-witillustraties in str…Lire la suite

À propos de Jeff Kinney

Jeff Kinney, de son vrai nom Jeffrey Patrick Kinney, né le 19 février 1971 à Fort Washington dans le Maryland, est un concepteur de jeux et écrivain américain, auteur de livres pour enfants, parmi lesquels la série Journal d'un dégonflé.

Biographie

Jeff Kinney travaille à temps plein comme développeur de jeux vidéo et concepteur de jeux en ligne. Selon son site, il est également créateur du site Poptropica.

Jeff Kinney grandit à Washington dans le Maryland aux États-Unis et entre au Park College de l'Université de Maryland au début des années 1990. C'est dans cette université que Jeff Kinney crée la populaire bande dessinée Igdoof, publiée dans le journal du campus. À ce moment il voulait être dessinateur de bandes dessinées. Ne parvenant pas à faire éditer ses bandes dessinées après sa sortie de l'université, il c…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions