Livre
Néerlandais
De Amerikaanse politie roept de hulp in van een vrouwelijke veearts om uit te zoeken wie genetisch gemanipuleerde experimenten op dieren uitvoert.
Titre
Hof van Eden
Auteur
James Rollins
Traducteur
Tineke Funhoff
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Altar of Eden
Éditeur
Amsterdam: Luitingh-Sijthoff, 2011
333 p. : ill.
ISBN
9789024542260 (paperback)

Commentaires

James Rollins is vooral bekend voor zijn avonturenromans, zoals De steen der wijzen, De zwarte orde en nog enkele andere titels met als hoofdpersonage Crowe van Sigma, een wereldwijd opererende contraspionagedienst. Rollins, een voormalige dierenarts, verwerkt wetenschappelijke fenomenen, historische feiten en een flinke portie actie telkens tot een vlot en spannend boek. Hof van Eden is, ook zonder de geheim agent, een typische Rollins: een avontuurlijke thriller met een stevige wetenschappelijke basis die, onrustwekkend genoeg, dicht bij de actualiteit aanleunt. Biologische wapensystemen worden, met het oog op de verbetering van de menselijke prestaties op het oorlogsterrein, immers nu al ontwikkeld in geheime labo’s in opdracht van het Pentagon.
In deze roman worden op een eilandje in het Caribische gebied door een malafide privéonderzoeksinstituut experimenten uitgevoerd op dieren. Zoals het niet alleen in fictie kan gebeuren loopt het mis als een visser…Lire la suite
In Bagdad zien twee jongens hoe de plaatselijke dierentuin geplunderd wordt na de val van Saddam Hussein. Ook een ondergronds geheim laboratorium moet eraan geloven. In 2010 wordt na een orkaan op de kust van Louisiana een scheepswrak gevonden met daarin exotische dieren, waarmee van alles aan de hand is; onder andere hebben ze een verhoogde intelligentie. Voordat dierenarts Lorna Polk haar onderzoek kan voltooien, wordt er een aanval uitgevoerd op het laboratorium door terroristen die de dieren voor hun duistere plannen wilden gebruiken. Lorna moet daarnaast nog leren omgaan met duistere zaken uit haar verleden. De schrijver is zelf diergeneeskundige en weet dus waarover hij schrijft als er theorieën over dierlijke intelligentie en hoe daaraan gesleuteld is, voorbijkomen. Behalve wat betreft een enorme veldslag om het laboratorium, alsof het doodnormaal is om in de Verenigde Staten onopgemerkt een privé-oorlog uit te vechten, en een neiging tot het sentimentele is het een spannende t…Lire la suite

À propos de James Rollins

Jim Czajkowski ou James Paul Czajkowski, plus connu sous ses noms de plume James Clemens ou James Rollins, né le 20 août 1961 à Chicago, est un romancier et vétérinaire américain. Il a vendu son cabinet vétérinaire à Sacramento, en Californie, pour se consacrer pleinement à l'écriture.

Jim Czajkowski est un spéléologue amateur et un plongeur certifié. Ces milieux l'ont par ailleurs fortement inspiré pour ses romans, où l'action se déroule fréquemment sous l'eau.

Sous le nom de plume de James Clemens, il écrit également des romans de fantasy dont la saga Les Bannis et les Proscrits (Le Feu de la Sor'cière, Les Foudres de la Sor'cière, La Guerre de la Sor'cière, Le Portail de la Sor'cière et L'Étoile de la Sor'cière), Shadowfall en 2005, et Hinterland en 2006.

En 2007, il a été contacté p…En lire plus sur Wikipedia