Livre
Néerlandais

Poppy en Eddie en Manon en Roy Harper

Poppy en Eddie en Manon en Roy Harper

Dans la série:
Een schrijver, Brusselmans genaamd, ontmoet mensen op straat en in cafés en tobt over strubbelingen in zijn beroepsleven.
Titre
Poppy en Eddie en Manon en Roy Harper
Auteur
Herman Brusselmans
Langue
Néerlandais
Éditeur
Amsterdam: Prometheus, 2016
292 p.
ISBN
9789044629651 (paperback)

Commentaires

Het verhaal wordt verteld vanuit het perspectief van de hoofdpersoon, een schrijver die in Gent verschillende mensen ontmoet. Het personage is schrijver en heet Brusselmans. Deze semi-autobiografische hoofdpersoon is een zelfingenomen man die vervuld is van eigenwaan. Hij beziet zijn omgeving vanuit een subjectieve beleving die weinig vergezichten kent. De hoofdpersoon leeft in een erg kleinschalig egocentrisch universum, dat wel gesitueerd is in een duidelijk herkenbare eigentijdse werkelijkheid. De handeling bestaat voornamelijk uit ontmoetingen op straat en in cafés, gepieker op persoonlijk vlak en strubbelingen in zijn beroepsleven. Zo is er sprake van een interview dat eerst uitgesteld en dan afgesteld en ten slotte toch afgenomen wordt. De roman vertelt een vlak verhaal, een kabbelende kroniek van kleine gebeurtenissen, zonder spanningsboog. Voor sommige lezers zal dit hilarisch en mogelijk ontroerend zijn. Sommige critici beschouwen de auteur als een meester-stilist, die behart…Lire la suite

À propos de Herman Brusselmans

CC BY-SA 3.0 - Image by Filip Naudts (picture is digitally made lighter by uploader.)

Herman Frans Martha Brusselmans (né à Hamme, le 9 octobre 1957) est un écrivain belge flamand.

Biographie

D'abord joueur de football (Vigor Hamme et Sporting Lokeren), son travail de bibliothécaire dans un ministère lui inspire le roman qui le fait percer, De man die werk vond (1985), dont le héros, Louis Tinner passe son temps à boire et à fantasmer sur la distributrice de café.

Dès ce livre, Brusselmans est considéré comme un des innovateurs de la littérature flamande, avec Tom Lanoye et Kristien Hemmerechts. Son œuvre est marquée par un fort caractère autobiographique et a pour thèmes récurrents l'alcool, le sexe et l'ennui. Un autre de ses sujets de prédilection est la vie dans la campagne flamande dans les années 1970, comme dans Het einde van mensen in 1967 (1999).

Outre sa prolificité (…En lire plus sur Wikipedia