Bande dessinée
Néerlandais

Supermarkske

Hec Leemans (auteur)

Supermarkske

Dans la série:
Public cible:
9-11 ans et plus, 12-14 ans et plus
Genre:

Markske werkt te hard en heeft schijnbaar geen belangstelling meer voor Bieke. Op aanraden van Carmen, probeert Bieke hem jaloers te maken. Ze doet alsof ze een nieuwe vriend heeft: Stany, de gespierde en sympathieke neef van Fernand. Wanneer Markske zich dit realiseert en hij boos terugloopt naar het café van de Kampioenen, wordt hij aangereden door een auto. Hij blijft bewusteloos op de grond

Sujet
Voetbal
Titre
Supermarkske
Auteur
Hec Leemans
Langue
Néerlandais
Éditeur
[Antwerpen]:: Standaard, 2001
[32] p. : ill.
Note
Gebaseerd op de televisieserie 'FC De Kampioenen'
ISBN
90-02-21059-0 9789002210594

Commentaires

In de serie FC de Kampioenen, een spin off van de gelijknamige televisieserie, worden de belevenissen van leden van een Belgisch dorpselftal beschreven. Dit maal Markske, die steeds in slaap valt omdat hij dag en nacht voor zijn club klaar staat en zelfs zijn vriendin vergeet. Die probeert hem jaloers te maken met een andere man. Markske loopt onder een auto en valt in handen van een criminele sporthormonendokter. Even later vinden wij hem terug als groene opgeblazen superhulk die bankrovers dwarsboomt in criminele activiteiten, maar neergeschoten dreigt te worden door de Belgische landmacht. Het hormoon is op zeker moment uitgewerkt en alles loopt goed af. Zwak verhaal, leuk getekend in Suske en Wiske stijl. Voor liefhebbers, met name jeugdigen die niet te veel spanning willen ondervinden. Dat de serie succes heeft, blijkt uit het aantal afleveringen, dit is no. 19 en no. 20 is in de maak.

À propos de Hec Leemans

Hec Leemans est un auteur de bande dessinée belge néerlandophone, né le 28 janvier 1950 à Tamise dans le province de Flandre-Orientale. Actif depuis 1969, ce dessinateur humoristique au style franco-belge est notamment connu pour ses séries Bakelandt (qui lui a valu le premier Adhémar de bronze en 1977), Circus Maximus et FC De Kampioenen (nl).

Biographie

Publications

En français

One shot

  • Charles Quint, CBBD - La Poste belge, Philabédé, février 2000
    Scénario et dessin : Hec Leemans - …En lire plus sur Wikipedia