Livre
Néerlandais

Paulien pakt de bal

Hec Leemans (auteur), Wim Swerts (dessinateur), Vanas (dessinateur)
Het elftal van FC De Kampioenen speelt niet goed. Paulien wil graag in de ploeg. Maar ze is nog een kind. Mag dat wel? AVI-E3. Vanaf ca. 6,5 jaar.
Sujet
Voetbal
Niveau de lecture
AVI E3, AVI 3
Titre
Paulien pakt de bal / scenario en illustraties Hec Leemans, Swerts & Vanas ; bewerking naar AVI Inge Bergh
Auteur
Hec Leemans
Dessinateur
Wim Swerts Vanas
Adaptateur
Inge Bergh
Langue
Néerlandais
Éditeur
Antwerpen: Standaard uitgeverij, 2020
[32] p. : ill.
ISBN
9789002270482 (hardback)

Commentaires

Het voetbalelftal van FC De Kampioenen, gesponsord door Boma Worst, verliest steeds weer en iedereen is daar redelijk kwaad over. De baas overweegt om maar met het voetbal te stoppen. Paulien wil graag meespelen en dat pakt goed uit: de ploeg wint. Zij wordt door de tegenstander gevraagd bij hen te gaan spelen, maar ze blijft trouw aan FC De Kampioenen. Maar uiteindelijk geeft de voetbalbond aan dat Paulien te jong is om mee te mogen doen. Uitermate eenvoudig verhaal in de serie 'Ik leer lezen met FC De Kampioenen'. Door portretjes in de tekst wordt aangegeven wie aan het woord is, of over wie gesproken wordt. FC De Kampioenen is in Vlaanderen erg bekend (televisie, stripalbums), maar in Nederland beduidend minder, en zeker niet bij deze jonge doelgroep. De cartoonachtige, weinig esthetische illustraties leggen veel nadruk op de expressie van iedereen. Daarbij is opvallend dat er nogal veel expliciet geweld buiten het veld aan bod komt, wat voor de jonge lezer niet direct het goede vo…Lire la suite

À propos de Hec Leemans

Hec Leemans est un auteur de bande dessinée belge néerlandophone, né le 28 janvier 1950 à Tamise dans le province de Flandre-Orientale. Actif depuis 1969, ce dessinateur humoristique au style franco-belge est notamment connu pour ses séries Bakelandt (qui lui a valu le premier Adhémar de bronze en 1977), Circus Maximus et FC De Kampioenen (nl).

Biographie

Publications

En français

One shot

Suggestions