Livre
Néerlandais

Paulien gaat naar school

Hec Leemans (auteur), Wim Swerts (dessinateur), Vanas (dessinateur)
Paulien ligt in bed. Ze moet naar school maar ze wil niet. Op school is het gek. In haar klas zitten de kampioenen. Er is geen kind. Hoe kan dat? AVI-M3. Vanaf ca. 6 jaar.
Niveau de lecture
AVI M3, AVI 2
Titre
Paulien gaat naar school / scenario en illustraties Hec Leemans, Swerts & Vanas ; bewerking naar AVI Inge Bergh
Auteur
Hec Leemans
Dessinateur
Wim Swerts Vanas
Adaptateur
Inge Bergh
Langue
Néerlandais
Éditeur
Antwerpen: Standaard uitgeverij, 2020
[26] p. : ill.
ISBN
9789002270475 (hardback)

Commentaires

Paulien schrikt ’s ochtends wakker van de wekker. Ze is nog slaapdronken maar moet naar school van haar ouders. Als ze bij school aankomt, blijken er allemaal volwassenen in haar klas te zitten (blijkbaar bekenden of teamleden van FC De Kampioenen). Ze zetten de klas op stelten en drijven de leraar tot wanhoop. Dan klinkt nogmaals de wekker, en blijkt Paulien alles te hebben gedroomd. FC De Kampioenen is de naam van een slecht presterende, in het café hangende voetbalploeg. In een reeks stripboeken en een tv-serie, die in België erg populair zijn, beleven zij hilarische avonturen. In deze serie ‘Ik leer lezen met F.C. De Kampioenen’ wordt ervan uitgegaan dat je bekend bent met de karakters en namen, maar dat zal in Nederland minder het geval zijn. In de over twee pagina’s doorlopende karikaturale striptekeningen staat de dialoogtekst in een vierkant kader. Voor elk zinnetje een rondje met portretje, dat aangeeft wie wat zegt. Door de vele onbekende personages (die ook niet bij naam ge…Lire la suite

À propos de Hec Leemans

Hec Leemans est un auteur de bande dessinée belge néerlandophone, né le 28 janvier 1950 à Tamise dans le province de Flandre-Orientale. Actif depuis 1969, ce dessinateur humoristique au style franco-belge est notamment connu pour ses séries Bakelandt (qui lui a valu le premier Adhémar de bronze en 1977), Circus Maximus et FC De Kampioenen (nl).

Biographie

Publications

En français

One shot

Suggestions