Bande dessinée
Néerlandais

Maurice de zwijger

Hec Leemans (auteur), Tom Bouden (collaborateur), François Cortegianni (antécédent bibliographique)
Dans la série:
Public cible:
9-11 ans et plus, 12-14 ans et plus
Maurice gedraagt zich vreemd. Pascale weet niet waar hij mee bezig is. Hij verdwijnt soms voor uren naar de zolder. Wat is er aan de hand? Niemand die het weet en Pascale maakt zich zorgen. Burgemeester Freddy Van Overloop heeft grote plannen voor een ringweg rond zijn stad en hij brengt Balthazar Boma op de hoogte. De plannen hebben echter grote gevolgen voor de Kampioenen. De ringweg zou over hu
Sujet
Voetbal
Titre
Maurice de zwijger
Auteur
Hec Leemans
Collaborateur
Tom Bouden
Antécédent bibliographique
François Cortegianni
Langue
Néerlandais
Éditeur
Antwerpen: Standaard Uitgeverij, 2017
[32] p. : ill.
Note
Gebaseerd op de televisieserie 'FC De Kampioenen'
ISBN
9789002263279 (paperback)

Commentaires

De serie 'F.C. De Kampioenen' van striptekenaar Hec Leemans is gebaseerd op de gelijknamige komedieserie op de Vlaamse tv. Zowel de scenario's als de personages stralen de sfeer van de televisiereeks uit. Het is dan ook een stripreeks met vrij absurde humor. De reeks begon in 1997 en behoort tegenwoordig tot een van de vijf best verkopende stripreeksen in Vlaanderen. In deel 95 heeft burgemeester Freddy Van Overloop grote plannen voor een ringweg rond zijn stad. De ringweg zou over het voetbalveld lopen. Maurice heeft een pop gekocht die exact op hemzelf lijkt. Hij leert buikspreken om de kinderen in een vluchtelingenkamp te vermaken. De pop zegt waarheden waar Maurice zelf zou zwijgen en de ringweg wordt om zeep geholpen.

À propos de Hec Leemans

Hec Leemans est un auteur de bande dessinée belge néerlandophone, né le 28 janvier 1950 à Tamise dans le province de Flandre-Orientale. Actif depuis 1969, ce dessinateur humoristique au style franco-belge est notamment connu pour ses séries Bakelandt (qui lui a valu le premier Adhémar de bronze en 1977), Circus Maximus et FC De Kampioenen (nl).

Biographie

Publications

En français

One shot

Suggestions