Bande dessinée
Néerlandais

Kampioenen in Afrika

Hec Leemans (auteur), Tom Bouden (collaborateur)
Dans la série:
Public cible:
9-11 ans et plus, 12-14 ans et plus
Genre:

Boma heeft een grote verrassing voor zijn Kampioenen. Ze zijn uitgenodigd om een wedstrijd te spelen tegen het nationale team van een Afrikaans koninkrijk. Ze zullen afgehaald worden met het koninklijke vliegtuig en mogen logeren in de koninklijke verblijven. Maar kunnen de Kampioenen Boma deze keer vertrouwen? Of zit er wéér maar eens een addertje onder het gras?

Sujet
Voetbal
Titre
Kampioenen in Afrika
Auteur
Hec Leemans
Collaborateur
Tom Bouden
Langue
Néerlandais
Éditeur
Antwerpen: Standaard, 2004
[32] p. : ill.
Note
Gebaseerd op de televisieserie 'FC De Kampioenen'
ISBN
90-02-21629-7

Commentaires

De stripserie 'F.C. de Kampioenen' draait om een slecht presterend voetbalteam dat bijeenkomt in het gelijknamige café; de ploeggenoten delen er lief en leed met elkaar. In dit deel worden de heren van het voetbalteam uitgenodigd om naar een land in Afrika te gaan om een wedstrijd te spelen. Wanneer ze er aankomen, zien ze een bekend gezicht: BTW is koning van de stam en het team van F.C. de Kampioenen gelooft zijn ogen niet. Worden ze nu voor de gek gehouden of gebeurt dit allemaal echt? De dames en heren van F.C. de Kampioenen worden vrolijk onthaald door BTW en de stam, maar komen al gauw achter de waarheid. Het stripboek bevat een afgerond verhaal. De strip is op een ietwat karikaturale wijze getekend en is ingekleurd met een fris palet. Het stripboek is op een vlotte en humoristische manier geschreven. Het is bedoeld voor een breed publiek vanaf ca. 10 jaar en kan afzonderlijk worden gelezen. 'F.C. de Kampioenen” is bekend van de gelijknamige Belgische tv-serie.

À propos de Hec Leemans

Hec Leemans est un auteur de bande dessinée belge néerlandophone, né le 28 janvier 1950 à Tamise dans le province de Flandre-Orientale. Actif depuis 1969, ce dessinateur humoristique au style franco-belge est notamment connu pour ses séries Bakelandt (qui lui a valu le premier Adhémar de bronze en 1977), Circus Maximus et FC De Kampioenen (nl).

Biographie

Publications

En français

One shot

Suggestions