Bande dessinée
Néerlandais

De Love-special

Hec Leemans (scénariste), Tom Bouden (collaborateur)
Dans la série:
Public cible:
9-11 ans et plus, 12-14 ans et plus
In deze special staat het mooiste gevoel ter wereld centraal: de liefde! Dat onze Kampioenen al heel wat ups-and-downs hebben meegemaakt in hun liefdesleven, weten we allemaal. We zetten ze daarom graag nog eens extra in de verf in deze special met tal van spelletjes en drie spannende avonturen: Xavier gaat vreemd, Fernand gaat trouwen en De tandartsassistente.
Contenu
Xavier gaat vreemd
Fernand gaat trouwen
De tandartsassistente
Sujet
Voetbal
Titre
De Love-special
Scénariste
Hec Leemans
Collaborateur
Tom Bouden
Langue
Néerlandais
Éditeur
Antwerpen: Standaard Uitgeverij, [2019]
120 p. : ill.
Note
Gebaseerd op de televisieserie 'FC De Kampioenen'
ISBN
9789002267703 (paperback)

Commentaires

In België loopt al sinds begin jaren negentig de tv-serie 'F.C. De Kampioenen'. Een soap rondom een voetbalclub, de spelers, hun vrouwen, de voorzitter etc. in een typisch Belgisch dorp. Van deze zeer succesvolle serie verschijnen ook regelmatig stripalbums met dezelfde hoofdpersonen en decors. In Nederland is de serie wel bekend, maar heeft die niet de impact zoals in Vlaanderen. Vele uitdrukkingen en situaties zijn typisch Vlaams en niet altijd te begrijpen voor de Nederlandse lezers. Dit album is een bundeling van drie verhalen waarin de liefde een centrale rol speelt. De verhalen worden afgewisseld met puzzels en raadsels, vooral gericht op de jongere lezers. Een aantal daarvan dient te worden ingevuld. Achterin zijn de oplossingen opgenomen.

À propos de Hec Leemans

Hec Leemans est un auteur de bande dessinée belge néerlandophone, né le 28 janvier 1950 à Tamise dans le province de Flandre-Orientale. Actif depuis 1969, ce dessinateur humoristique au style franco-belge est notamment connu pour ses séries Bakelandt (qui lui a valu le premier Adhémar de bronze en 1977), Circus Maximus et FC De Kampioenen (nl).

Biographie

Publications

En français

One shot

Suggestions