Bande dessinée
Néerlandais

De lastige kampioentjes

Hec Leemans (auteur), Tom Bouden (collaborateur)
Dans la série:
Public cible:
9-11 ans et plus, 12-14 ans et plus
Genre:

Markske, Bieke en Billie helpen Pascale met het opruimen van haar zolder. In een doos vinden ze een oude projector en een reeks Super-8 filmpjes (De verre voorloper van de video!). Home movies, dus. Ze maken het zich gezellig op zolder en bekijken de filmpjes, die hen terugvoeren naar de verre jeugd van De Kampioenen. Aan de hand van de filmpjes ontwikkelt zich een heel verhaal, waaruit blijkt

Sujet
Voetbal
Titre
De lastige kampioentjes
Auteur
Hec Leemans
Collaborateur
Tom Bouden
Langue
Néerlandais
Éditeur
[Antwerpen]:: Standaard, 2006
[32] p. : ill.
Note
Gebaseerd op de televisieserie 'FC De Kampioenen'
ISBN
90-02-21895-8

Commentaires


Leemans, Hec
De lastige kampioentjes
Pascale en Maurice trekken voor een weekeinde naar de Ardennen. Het geschikte moment voor Bieke om samen met Mark de zolder van het café op te ruimen.. Het eerste wat Mark vindt is een filmprojector. In een handomdraai is de zolder omgetoverd tot een filmzaal en op het witte doek verschijnen de kampioenen, zoals ze dertig of veertig jaar geleden vastlegde. In de film haasten de piepjonge Oscar en Xavier zich na schooltijd naar het grasveld naast het café,. Daar wacht de al even jonge Boma hen op met groot nieuws: het grasveld zal in een heus voetbalplein veranderen en de ploeg zal deelnemen aan de regionale competitie. Dolf De Tremmerie, garagehouder, wil de lawaaimakkers echter zo snel mogelijk uit de buurt en stuurt zijn zoon Dimitri erop af, maar die bezwijkt snel voor de charmes van het voetbalspel.
De start van de competitie verloopt alles behalve denderend. De ene nederlaag volgt de andere op, mede door de owngoals van Dimitri …Lire la suite
Deel in de succesvolle stripreeks over de 'F.C. De Kampioenen', naar de gelijknamige tv-serie. F.C. De Kampioenen is een hechte club die niet alleen voetbalt, maar ook samen met de gezinsleden van alles en nog wat samen doet. Braaf en simpel, tikje flauwe humor met wat goedkope stereotypen. Logisch maar eenvoudig verloop zonder enige spanning. Maar wel fraaie, zij het ook hier nogal stereotiepe karaktertjes, waarbij emoties en eigenschappen van de personages extra aandacht krijgen. Noch aan de soms wat Vlaamse woordkeus, noch aan de plaatjes zal iemand zich kunnen storen. Elk deel is afzonderlijk te lezen.

À propos de Hec Leemans

Hec Leemans est un auteur de bande dessinée belge néerlandophone, né le 28 janvier 1950 à Tamise dans le province de Flandre-Orientale. Actif depuis 1969, ce dessinateur humoristique au style franco-belge est notamment connu pour ses séries Bakelandt (qui lui a valu le premier Adhémar de bronze en 1977), Circus Maximus et FC De Kampioenen (nl).

Biographie

Publications

En français

One shot

Suggestions