Livre
Néerlandais

Boma koopt een boot

Hec Leemans (auteur), Wim Swerts (dessinateur), Vanas (dessinateur)
Boma koopt een boot. De kampioenen mogen mee naar zee. De boot is heel mooi. Of heeft Boma het mis? AVI-E3. Vanaf ca. 6,5 jaar.
Sujet
Voetbal
Niveau de lecture
AVI E3, AVI 2
Titre
Boma koopt een boot / scenario en illustraties Hec Leemans, Swerts & Vanas ; bewerking naar AVI Inge Bergh
Auteur
Hec Leemans
Dessinateur
Wim Swerts Vanas
Adaptateur
Inge Bergh
Langue
Néerlandais
Éditeur
Antwerpen: Standaard uitgeverij, 2020
[32] p. : ill.
ISBN
9789002270499 (hardback)

Commentaires

FC De Kampioenen is de naam van een slecht presterende, in het café hangende voetbalploeg. In een reeks stripboeken en een Vlaamse tv-serie beleven zij hilarische avonturen. In deze serie ‘Ik leer lezen met F.C. De Kampioenen’ wordt ervan uitgegaan dat je bekend bent met de karakters en namen, ook al betreft het hier een andere doelgroep. Als Boma in het café meedeelt een boot gekocht te hebben komt iedereen in actie en pakt strandspullen en koffers in de hoop op een luxe jacht en de bijbehorende geneugten (bier!). In de haven vinden zij de Santa Maria. Het jacht is prachtig maar smerig en er wordt met tegenzin schoongemaakt. Op het punt van uitvaren verschijnt de eigenaar, hij wijst naar een oude sloep: de Maria Santa. In de over twee pagina’s doorlopende karikaturale striptekeningen staat de dialoogtekst in een vierkant kader. Voor elk zinnetje een rondje met portretje, dat aangeeft wie wat zegt. Eenvoudige tekst (‘er is bier aan boord…’) met een humoristische inslag. Door de vele o…Lire la suite

À propos de Hec Leemans

Hec Leemans est un auteur de bande dessinée belge néerlandophone, né le 28 janvier 1950 à Tamise dans le province de Flandre-Orientale. Actif depuis 1969, ce dessinateur humoristique au style franco-belge est notamment connu pour ses séries Bakelandt (qui lui a valu le premier Adhémar de bronze en 1977), Circus Maximus et FC De Kampioenen (nl).

Biographie

Publications

En français

One shot

Suggestions