Bande dessinée
Néerlandais

Boma burgemeester

Hec Leemans (auteur), Tom Bouden (collaborateur)
Dans la série:
Public cible:
9-11 ans et plus, 12-14 ans et plus
Er zijn verkiezingen op komst. Plots schrapt burgemeester Freddy Van Overloop de subsidie van de Kampioenen, terwijl hij die van De Schellekens verdubbelt. Dat maakt Boma zo razend, dat hij besluit deel te nemen aan de verkiezingen met het doel burgemeester te worden. Er ontstaat een heftige kiesstrijd tussen de aanhangers van Freddy en die van Boma. Tijdens het plakken van de verkiezingsaffiches
Sujet
Voetbal
Titre
Boma burgemeester
Auteur
Hec Leemans
Collaborateur
Tom Bouden
Langue
Néerlandais
Éditeur
Antwerpen: Standaard Uitgeverij, 2018
[32] p. : ill.
Note
Gebaseerd op de televisieserie 'FC De Kampioenen'
ISBN
9789002265754 (paperback)

Commentaires

Een aangetekende brief van het gemeentebestuur brengt voor Boma, de voorzitter van de voetbalclub FC De Kampioenen, kopzorgen met zich mee. Hun subsidie wordt namelijk opgeschort en dit betekent drama voor hun club. Wanneer hij erachter komt dat het een smerig politiek spelletje blijkt van de burgemeester om stemmen te winnen voor de verkiezingen, wil hij ook meedingen naar het burgemeesterschap. Zijn besluit om mee te doen brengt heel wat teweeg in het dorp waar zelfs heel veel geweld bij komt kijken. Dit stripboek bevat één afgerond verhaal. De tekeningen zijn ietwat karikaturaal en ingekleurd met een licht en vrolijk kleurenpalet. De strip is luchtig, vlot en komisch en toont de lezer een verhaal over de bekende Belgische voetbalclub FC De Kampioenen dat aansluit bij de gelijknamige Vlaamse tv-serie. Voor een breed publiek vanaf ca. 10 jaar. Dit deel uit de reeks is los te lezen.

À propos de Hec Leemans

Hec Leemans est un auteur de bande dessinée belge néerlandophone, né le 28 janvier 1950 à Tamise dans le province de Flandre-Orientale. Actif depuis 1969, ce dessinateur humoristique au style franco-belge est notamment connu pour ses séries Bakelandt (qui lui a valu le premier Adhémar de bronze en 1977), Circus Maximus et FC De Kampioenen (nl).

Biographie

Publications

En français

One shot

  • Charles Quint, CBBD - La Poste belge, Philabédé, février 2000
    Scénario et dessin : Hec Leemans - …En lire plus sur Wikipedia

Suggestions