DVD
Néerlandais
'Het goddelijke monster' is een familiesaga over de ondergang van een machtig Vlaams ondernemersgeslacht, in een land dat na een lange reeks schandalen in een diepe crisis is verzeild.
Contenu
Disc 1 Het einde van een huwelijk ; Broederdiensten ; Tot as (Afl. 1-3)
Disc 2 Veldslag voor een man alleen ; Van uw familie moet ge 't hebben ; Zee van zielen (Afl. 4-6)
Disc 3 Meer schuilt in u ; Moederzorg ; Help uzelf ; Eind goed, al goed (Afl. 7-10)
Titre
Het goddelijke monster
Directeur
Hans Herbots
Antécédent bibliographique
Tom Lanoye
Compositeur
Steve Willaert
Acteur
Joke Devynck Michel Van Dousselaere 1948- Johan Van Assche Katelijne Verbeke Kevin Janssens Ianka Fleerackers
Langue
Néerlandais
Éditeur
Lime-Lights Pictures, 2011
3 dvd-video's + bonus dvd-video
Date d'enregistrement
2011
Durée
ca. 500 min.
Note
Vlaams gesproken Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans Gebaseerd op de Monstertrilogie van Tom Lanoye
EAN
5412012158689

Commentaires

Een tiendelige Vlaamse televisieserie, gebaseerd op een boek van Tom Lanoye, deel 1 van 'De monster trilogie' (1997). Regisseur is Hans Herbots (Bo; Windkracht 10 Koksijde rescue), in de hoofdrollen onder meer Joke Devynck, Marc Van Eeghem en Johan Van Assche. De serie gaat over de ondergang van het machtige Vlaams ondernemersgeslacht Deschryver tegen de achtergrond van België in de jaren negentig: 'een uiteenvallende familie in een uiteenvallend land in het hart van Europa', zoals de voice-over vertelt, een citaat uit het boek. Het 'goddelijke monster' uit de titel is Katrien Deschryver, die in de eerste aflevering tijdens een jachtpartij haar man doodschiet – per ongeluk, maar dat wil niemand geloven. Dirk Limburg (NRC 2-9-'11): '(...) geen lichte kost, maar met vaart gebracht (...) De makers van de tv-serie hebben de barokke en trefzekere satirische stijl van Lanoye behouden met een prettig ironische voice-over (...) De serie vertrouwt soms wel wat veel op haastig opgeroepen sugges…Lire la suite

À propos de Hans Herbots

CC BY 2.0 - Image by anna Hanks from Austin, Texas, USA

Hans Herbots (né à Anvers le 13 mai 1970) est un réalisateur de cinéma belge.

Biographie

Après la réalisations de courts métrages, il tourne en 2001 Falling (Vallen) qui met notamment en vedette Jill Clayburgh. Il travaille ensuite pour la télévision où il réalise trois épisodes de la série Flikken et seize pour la série Wittekerke.

En 2005, il obtient un succès public avec la comédie Verlengd weekend.

Son film Bo remporte le CIAL Aluminium Award, le Crystal Gryphon et le prix de la province de Salernes en Italie lors du festival Giffoni Experience en Italie, (juillet 2010). Le film est l'adaptation cinématographique de Het Engelenhuis (La maison des anges), de l'écrivain flamand Dirk Bracke.

I…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions

Publications sur cette œuvre dans la bibliothèque